Hlavní navigace

Rádio Wave by se mohlo vrátit do analogu, připustil Medek

13. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
13. 10. 2009

Nový generální ředitel Českého rozhlasu Richard Medek včera ve Studiu ČT 24 připustil, že by se nynější digitální stanice pro mladé – ČRo Radio Wave – mohla vrátit do analogového vysílání. Podle něj je ale nutné nastavit legislativní podmínky. Legislativa, která by to umožňovala, je nyní v procesu schvalování v Poslanecké sněmovně. Novela Zákona o Českém rozhlase by měla této instituci umožnit provozování dalšího analogového programu s pokrytím do 40 procent populace.

Tím dalším analogovým programem mělo být podle původních úvah Rádio Wave, nicméně Medek prosazuje vytvoření analogové stanice mluveného slova. Teoreticky by ale obě stanice mohly fungovat souběžně pokud by měl Český rozhlas legislativně povoleno víc analogových stanic. Mluvené slovo bez hudby lze totiž vysílat i na středních vlnách zatímco menší frekvenční síť v FM pásmu by mohla sloužit pro potřeby alternativního rádia pro mladé. Zda je ale tato vize reálná, to bude záviset od nového ředitele rozhlasu. Pokud dokáže o svých záměrech přesvědčit Radu Českého rozhlasu a zákonodárce, může mít Český rozhlas v analogovém vysílání i více než jednu další stanici.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).