Hlavní navigace

Rádio Wave bude od léta pouze digitální, tvrdí iDNES.cz

19. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
19. 6. 2008

Podle informací, které má k dispozici zpravodajský server iDNES.cz, zmizí ještě v průběhu tohoto léta ČRo 4 – Rádio Wave z vysílače Cukrák na frekvenci 100,7 MHz a bude dostupný pouze prostřednictvím internetu, kabelové a IPTV televize, DVB-T a DVB-S. K tomuto kroku musí vedení rozhlasu, potažmo jeho ředitel Václav Kasík, přistoupit poté, co mu Rada ČRo na konci května udělila výtku za neřešení situace okolo této stanice. Radní ale i někteří poslanci totiž považují Radio Wave za digitální a nikoliv analogovou stanici. Frekvence 100.7 MHz sloužila do 13. června 2006 původně ČRo Region, kterému se po tomto kroku výrazně zhoršilo pokrytí, přesto, že má řadu lokálních dokrývačů.

BRAND24

Místopředsedkyně a mluvčí rady Dana Jaklová tvrdí, že Rádio Wave bylo od počátku míněné jako další digitální stanice a nemá právo vysílat analogově. Mluvčí rady míní, že tím rozhlas porušuje zákon. Pokud by Kasík neuvedl celou věc do souladu se zákonem, hrozilo by mu odvolání. Na vyřízení celé věci má tak do konce srpna. Oficiálně však opuštění frekvence na Cukráku rozhlas nekomentuje. Pan generální ředitel analyzuje všechna možná řešení a jejich důsledky a své další kroky ve věci Radia Wave v tuto chvíli zvažuje, řekl iDNESu tiskový mluvčí média René Zavoral.

K TÉMATU:
Rada Českého rozhlasu si otevřela cestu k odvolání ředitele Kasíka
Wave na Cukráku nekončí, ČRo Region získá nový vysílač
Ústav státu a práva: Rádio Wave vysílá legálně (DOKUMENT)
Vypnutí analogového vysílání Rádia Wave se odsouvá
Může Rada Českého rozhlasu vypnout Rádio Wave?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).