Hlavní navigace

Rádio Impuls je opět nejposlouchanější, Radiožurnál zůstává i přes nárůst čtvrtý

8. 11. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Pořadí nejposlouchanějších celoplošných rádií v Česku se ani ve druhém a třetím čtvrtletí nezměnilo, stanice Českého rozhlasu si ale výrazně polepšily

Nejposlouchanějším rádiem v Česku zůstává i nadále Impuls, který svoje prvenství obhájil již po čtyřiadvacáté v řadě. Podle výsledků Radioprojektu za druhé a třetí čtvrtletí letošního roku, které dnes zveřejnily agentury Median a STEM/MARK, Impuls denně ladilo 1,053 milionu posluchačů a alespoň jednou týdně 2,145 milionu. Na druhém místě skončila Frekvence 1 s 949 tisíci posluchači denně, třetí je Evropa 2 s 877 tisíci posluchači a čtvrtý Český rozhlas 1 – Radiožurnál se 783 tisíci posluchači.

K TÉMATU: Rádio Impuls je opět nejposlouchanější, už sedmý rok po sobě. Dokonce stouplo

Velmi mě těší, že je Rádio Impuls kontinuálně již 72 měsíců v denní i týdenní poslechovosti a také v podílu na trhu první mezi celoplošnými rádii. Kdybych nevěděla, kolik práce stojí za naším prvenstvím, zdálo by se mi toto číslo neuvěřitelné,“ komentovala vítězství Impulsu jeho marketingová ředitelka Karolina Šimová. V podílu na trhu Impuls získal ve sledovaném období 12,3 procenta.

ROZHOVOR: Bramborová medaile nestačí, Radiožurnál musí být aspoň třetí, říká jeho šéf Jan Pokorný

Z úvodní čtyřky celoplošných rádií si oproti minulému měření polepšili všichni kromě Evropy 2, která v porovnání s prvním letošním pololetím klesla v denní poslechovosti o 13 tisíc posluchačů. Naopak největší nárůst vykázal Radiožurnál, kterému přibylo 73 tisíc posluchačů. Ambici svého šéfredaktora Jana Pokorného, aby se dostal na stupně vítězů a byl alespoň třetí, však zatím nenaplnil. Výraznější nárůst zaznamenal i Český rozhlas 2 – Praha (Dvojka), a to o 50 tisíc posluchačů na 437 tisíc.

ČTĚTE TAKÉ: Moderátorem roku tým Ranní show Evropy 2, nejpopulárnější ženou je Lucie Výborná

BRAND24

Mezi regionálními rádii uhájil prvenství Blaník, který si denně ladilo 658 tisíc posluchačů. Druhé je ostravské Rádio Čas majitele televizního multiplexu 4 Radima Pařízka s 278 tisíci posluchači a třetí Coutry rádio s 258 tisíc posluchači. Výrazné propady zaznamenala regionální studia Českého rozhlasu v Brně a Plzni (o 23 a 16 tisíc posluchačů, vyjádřeno v procentech o 14 a 17 procent).

Poslechovost rádií v Česku se za druhé a třetí čtvrtletí obecně zvýšila, denně je poslouchá 65 procent lidí, zatímco v prvním pololetí to bylo o dvě procenta méně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).