Hlavní navigace

Rádio Čas součástí multiplexu 4, operátor ho zařadil kvůli možnosti regionalizace

7. 10. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V Regionální síti 7 se zároveň objevil elektronický programový průvodce pro dokumentární stanici Kinosvět mediální skupiny Mediapoli. Ta je zde šířena od pondělí 29. září.

Rádio Čas ostravského podnikatele Radima Pařízka už je šířeno nejen prostřednictvím jeho Regionální sítě 7, jejíž součástí jsou především kanály České televize ve vysokém rozlišení (HDTV), ale nově také v multiplexu 4. Rozhlasová stanice byla do digitální zemské sítě zařazena po servisní noci, která proběhla ze včerejška na dnešek. Důvodem k tomuto kroku byl požadavek samotných diváků, kteří mají multiplex 4 naladěn. Tato síť umožňuje regionalizaci, a to nejen televizním, ale i rozhlasovým stanicím. Společnost Digital Brodcasting tak bude moc realizovat lokální odpojování.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: V Regionální síti 7 odstartovalo tematické Rádio Čas Rock

V sesterské Regionální síti 7 byl po dnešní servisní noci zároveň zařazen elektronických programový průvodce (EPG) pro Kinosvět. Diváci se tak mohou jednoduše dozvědět, co bude stanice vysílat, aniž by museli listovat klasickým papírovým televizním programem, případně si hledat její rozvrh na internetu. EPG zároveň umožňuje jednoduše naprogramovat nahrávání pro přijímače, které mají k sobě připojený pevný disk. Kinosvět je součástí Regionální sítě 7 od pondělí 29. září. Provozovatelem stanice je Československá filmová společnost patřící do skupiny Mediapoli ostravského podnikatele Leoše Pohla.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).