Hlavní navigace

Radim Pařízek znovu žádá o licenci pro novou televizi Pohoda R. Opět s komplikacemi

5. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Provozovatelem nového programu má být společnost Digital Broadcasting, operátor televizního multiplexu 4. Vysílací rada má ale k žádosti výhrady a žádá její doplnění.

Podruhé a opět s komplikacemi žádá Radim Pařízek, většinový vlastník operátora televizního multiplexu 4 a televize Pohoda, o vysílací licenci pro nový televizní program Pohoda R. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) už jednu Pařízkovu žádost zamítla kvůli formálním požadavkům, tento týden ale odsouhlasila jeho návrh na nové řízení. V něm Pařízka žádá, aby specifikoval základní programovou podobu televize Pohoda R.

K TÉMATU: Vladimír Železný s Radimem Pařízkem si už registrovali název pro TV Regio

Tipy C

Žádost o licenci totiž podle RRTV neobsahuje vymezení převažujících žánrů v celku programové skladby. Radní po Pařízkovi dále žádají, aby “uvedl do souladu návrh dalších programových podmínek nazvaných v žádosti „návrh dalších programových východisek“ se základní programovou specifikací programu”. O licenci usiluje Pařízkova společnost Digital Broadcasting, která provozuje televizní multiplex 4, v němž již vysílá televize Pohoda, většinově vlastněná rovněž Pařízkem. Menšinovým majitelem obou firem je někdejší šéf televize Nova Vladimír Železný.

Nový program Pohoda R chce licenci pro celoplošné pozemní digitální vysílání. Písmeno “R” připomíná Pařízkův projekt Regio, v němž chtěl provozovatel multiplexu 4 spustit celoplošný televizní program, který by umožňoval regionálním televizím připojovat se v jednotlivých krajích.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).