Hlavní navigace

Radim Hreha opět kandiduje na ředitele ČTK, celkem je pět adeptů

8. 2. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
8. 2. 2011

Pět kandidátů usiluje o post generálního ředitele České tiskové kanceláře (ČTK), který letos v červnu opustí Milan Stibral. Zájemci měli do dnešních 17:00 hod. dodat přihlášku Radě ČTK. Podle informací, které má server DigiZone.cz k dispozici, se do výběrového řízení přihlásili Radim Hreha, Petr Žantovský, Stanislav Holec, Jiří Majstr a Dušan Veselý. Kromě Jiřího Majstra, který je ředitelem zpravodajství ČTK, žádný z kandidátů v agentuře nepracuje.

K TÉMATU: Ředitel ČTK Milan Stibral opět rezignoval, hledá se jeho nástupce

Redaktor serveru Česká média a bývalý generální ředitel Slovenské televize Radim Hreha již jeden konkurz na generálního ředitele ČTK vyhrál. V srpnu 2009 jej Rada ČTK vybrala jako nástupce Milana Stibrala, který téhož roku rezignoval. Stibral ale poté vzal svoji rezignaci zpět a radní ji označili za formálně špatně podanou. Poté pro jistotu ještě Hrehu odvolali. Hreha se dodnes domáhá soudní cestou rozhodnutí, že je právoplatným ředitelem ČTK, což ale svojí nynější kandidaturou na tutéž funkci sám zpochybňuje.

ČTĚTE TAKÉ: Radim Hreha, bývalý šéf STV, je novým generálním ředitelem ČTK

Další z kandidátů Stanislav Holec působil jako ředitel multimediální divize vydavatelství Mafra, kde měl na starost server iDnes.cz, hudební televizi Óčko či Expresrádio a rádio Classic FM. Po odchodu z Mafry se pokoušel rozjet vlastní kabelovou televizi Altema, nedávno však vrátil vysílací licenci, aniž by zahájil vysílání. Petr Žantovský je bývalým členem Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), který působil jako pedagog na Univerzitě Jana Amose Komenského v Praze a provozuje pražské Rádio Ethno.

BRAND24

NAPSALI JSME: Radim Hreha a Jan Bohdal se vrací do Českých médií Jaroslava Berky

Jiří Majstr je bývalým zpravodajem ČTK ve Spojených státech, který je pravou rukou šéfa „četky“ Milana Stibrala a vedoucím jejího zpravodajství. Právě s jeho vítězstvím v předloňském konkurzu Stibral počítal a po nečekané volbě Radima Hrehy vzal svůj odchod z agentury zpět. Dušan Veselý by dlouhá léta šéfredaktorem obrazového zpravodajství ČTK, poté odešel pracovat jako úředník do parlamentu, kde byl naposledy poradcem bývalého předsedy Senátu Přemysla Sobotky (ODS).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).