Hlavní navigace

Rádia Proglas a Blaník Sever získala transformační licence pro digitální vysílání

22. 8. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Provozovatelé přistoupili k podmínkám přechodu na digitální vysílání a RRTV jim prodloužila stávající licence pro analogové vysílání ve VKV do roku 2025

Další dvě česká rádia získala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) takzvanou transformační licenci pro pozemní vysílání, která je opravňuje vysílat analogově přes VKV až do roku 2025 a poté přejít na pozemní digitální vysílání. Jedním je křesťanské Rádio Proglas, které již digitálně celoplošně vysílá v televizním multiplexu 3 a druhým teplické Rádio Tep (Blaník Sever), které patří do skupiny rádií Blaník. V obou případech vydaná licence platí do 10. října 2025 a jde tak o druhé prodloužení původního oprávnění pro vysílání na VKV.

BRAND24

K TÉMATU: Evropa 2 se přihlásila k digitalizaci, dostala tzv. transformační licenci

Zákon původně umožňovat prodloužit licenci pro pozemní rozhlasové vysílání na VKV jen jednou, podle novely v roku 2009 však umožňuje ještě jedno prodloužení za předpokladu, že se provozovatel zaváže přejít na digitální vysílání. Bez této novely by museli provozovatelé rádií, jejichž licence už byly jednou prodlouženy, znovu soutěžit o svoje vysílací frekvence ve veřejném licenčním řízení, kterého by se mohl zúčastnit kdokoli.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).