Hlavní navigace

Rada pro vysílání opět kritizuje zařazování hudby do programu české BBC

28. 6. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podle provozovatele české BBC, společnosti Lagardere Active ČR, licenční podmínky vysílání hudby nezakazují, vysílací rada je ale opačného názoru.

Hudba ve vysílání české BBC, kterou od března do tohoto programu zařazuje jeho nový provozovatel, společnost Lagardere Active ČR, se stala opakovaným terčem kritiky Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Radní její zařazování zkritizovali již v březnu, kdy Lagardere českou BBC převzala a začala do jejího vysílání zařazovat hudební složku. Nyní si nechala udělat monitoring vysílání během dvou květnových dnů a opět konstatovala, že dochází k porušování licenčních podmínek.

K TÉMATU: Českou BBC opouštějí redaktoři Ondřej Černý, Petr Nosálek a Barbora Kreuzerová

„Rada upozorňuje provozovatele BBC Radiocom (Praha) na neplnění licenčních podmínek, k němuž došlo zařazováním hudby do vysílání programu BBC dne 13. 5. 2013 v čase 08:00 – 11:00 a 13:00 – 16:00 hodin a dne 18. 5. 2013 v čase 08:00 – 11:00 a 13:00 – 16:00 hodin, a stanovuje provozovateli lhůtu k nápravě 7 dnů ode dne doručení tohoto upozornění,“ uvedli radní v tiskové zprávy ze zasedání, které proběhlo tento týden. Zástupci Lagardere Active ČR už dříve odmítli, že by zařazování hudby porušovali licenční podmínky BBC a chtějí v hudební produkci na této stanici pokračovat.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Českou BBC opouští další redaktor: autor magazínu Koktejl Alex Mikšovič

“Momentálně je tam šest hudebních titulů za hodinu, chtěli bychom se dostat průměrně na čtyři,” řekl v nedávném rozhovoru pro DigiZone.cz prezident Lagardere Active ČR Michel Fleischmann. “Naším cílem je vytvořit v rozhlasovém prime time, tedy mezi šestou a osmou, možná devátou hodinou ráno, kontinuální zpravodajství bez hudby. Dopolední program je už trochu odlehčenější, takže v něm by už hudba byla, ale představujeme si, že v menším poměru, než je třeba na Radiožurnálu,“ dodal.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).