Hlavní navigace

Rada ČT nevolila finalisty konkurzu na ředitele, počká na nové členy

13. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
13. 5. 2009

Členové Rady ČT se rozhodli, že dnes nezvolí pětici finalistů konkurzu na volbu generálního ředitele. Důvodem je fakt, že poslanecká sněmovna má v pátek odpoledne dovolit zbývající členy rady. Proto se volbou ředitele může zabývat až rada v novém složení. „Odpovídá to tomu, na čem jsme se dohodli na začátku, na naplánovaném harmonogramu výběrového řízení,“ řekl předseda Rady Jiří Baumruk podle serveru Česká média.

K TÉMATU: Na zbývající místa do Rady ČT zůstává 8 kandidátů

Ještě dnes před samotným jednáním rady řekl Baumruk webu Týden.cz, že není důvod s volbou ředitele spěchat, protože rada bude usnášeníschopná i po vypršení mandátu současného ředitele Jiřího Janečka v polovině června. „Od samého počátku jsem zdůrazňoval, že se budeme řídit tím, jak bude vypadat situace před ukončením mandátu některých členů rady. Že se budeme rozhodovat podle toho, jestli budeme mít dovolené nové členy,“ uvedl předseda Rady ČT.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).