Hlavní navigace

Rada ČT bude schvalovat rozpočet televize. Nelíbí se jí schodek 460 milionů

11. 1. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
11. 1. 2012

Návrh rozpočtu České televize pro letošní rok se schodkem 460 milionů korun bude na dnešním veřejném zasedání schvalovat Rada ČT. Podle zpravodajského serveru iDnes.cz se ale některým radním nelíbí, že nové vedení televize chce sáhnout do „rezervního fondu“, tedy do fondu televizního poplatku, v němž ČT schraňuje peníze, které momentálně nevyužívá. Podle radního Radka Mezuláníka by mělo jít 305 milionů na provozní výdaje.

K TÉMATU: Odboráři podepsali s šéfem ČT novou kolektivní smlouvu. Mzdy neporostou

BRAND24

Právě na provozu ale chtěl nový generální ředitel ČT Petr Dvořák šetřit. Do rezerv se sahat nebude. K tomu potřebuje vedení televize náš souhlas a to teda bude mít smůlu, dodal pro web další radní Jiří Kratochvíl. Rezervy by podle něj ČT mohla využít jedině pro investiční záměry, jako je výstavba nového televizního studia v Brně. Kratochvílovi se také nelíbí, že se v návrhu rozpočtu na letošní rok snižuje výrobní úkol brněnského a ostravského studia.

Oproti tomu předseda Rady ČT Milan Uhde a radní Dana Eklová návrh rozpočtu podporují. Líbí se jim, že nové vedení ČT přidalo 200 milionů korun na původní tvorbu. Část těchto peněz ale půjde na pokrytí mimořádných sportovních událostí, které ČT letos nabídne: letních olympijských her v Londýně a evropského fotbalového šampionátu v Polsku a na Ukrajině. Vedení televize odhaduje, že letos bude hospodařit s příjmy 6,97 miliardy ko­run.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).