Hlavní navigace

Vídeňská televize Puls se objeví v druhém rakouském multiplexu

25. 6. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
25. 6. 2007

Rakouská metropolitní televize Puls, která zatím vysílá přes pozemní analogový vysílač ve Vídni a je také součástí programové nabídky kabelových a IPTV operátorů v rakouské metropoli, se přeci jenom objeví v druhém celoplošném zemském digitálním multiplexu. Informoval o tom rakouský deník Der Standard.

BRAND24

Provozovatel Pulsu původně oznámil, že stáhne svoji žádost o udělení pozice v druhém rakouském multiplexu, protože pozemní digitální vysílání je pro něj drahé. Místo toho chtěl distribuovat svůj signál přes satelit. Po jednání se společností ORS, telekomunikační divizí veřejnoprávní televize a rozhlasu ORF, která se rozhodnutím vlády stala provozovatelem obou plánovaných rakouských multiplexů, ale Puls TV změnila názor.

Zemské digitální vysílání, a to nejen ve Vídni, ale postupně v celém Rakousku, chce Puls zahájit letos na podzim. Start druhého zemského digitálního multiplexu naplánovala ORS na říjen. Také na satelitu bude vysílání televize Puls spojené s ORS. Vídeňská stanice totiž využije některý z transpondérů ORF na satelitu Astra (pozice 19,2 stupně východně).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).