Hlavní navigace

První testy DVB-C2, digitální kabelovky druhé generace, byly úspěšné

7. 5. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
7. 5. 2010

Za vynikající a v budoucnu sotva překonatelný označil profesor Ulrich Reimers z německé Technische Universitaet Braunschweig nový vysílací standard DVB-C2 pro digitální kabelovou televizi. První testy „digitální kabelovky druhé generace“ v uzavřeném kabelovém okruhu proběhly 22. dubna na Technische Universitaet Braunschweig v Německu a veřejně pak i tento týden na „kabelovém“ veletrhu ANGA Cable v Kolíně nad Rýnem.

K TÉMATU: DVB-C2, digitální kabelová televize druhé generace

DVB-C2, podobně jako obdobné standardy DVB-S2 a DVB-T2, významně rozšiřuje vysílací spektrum, takže umožní využívat o 30 procent více prostoru než dnešní digitální kabelová televize DVB-C. Testy prokázaly, že DVB-C2 může být uvedena do praxe. Je to radikálně nový systém, který obsahuje obrovské množství inovací, cituje Reimerse, vedoucího týmu, který toto vysílání testoval, server Broadbandtvnew­s.com.

UX DAy - tip 2

ČTĚTE TAKÉ: Kabeláři chtějí nasadit standard DVB-C2. Výrobci televizorů s tunery vyčkají

Až dosud byly naše poznatky o vlastnostech a výkonu DVB-C2 založeny na simulaci. Jsem velmi rád, že můj tým má nyní k dispozici skutečné uzavřené DVB-C2 řetězce, řekl Reimers. Řada kabelových operátorů již projevila zájem DVB-C2 nasadit, ale prozatím jen na části svého vysílacího spektra, a především pro služby jako je video on demand (domácí videotéka, video na vyžádání).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).