Hlavní navigace

Průměrný datový tok v pražském testu DVB-T2? 6 Megabitů

29. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
29. 3. 2011

Téměř všechny televizní stanice šířené v Praze v rámci testu systému DVB-T2 jsou v současné době šířeny s datovým tokem okolo 6 Mbps. Vyplývá to z dlouhodobého pozorování serveru DigiZone.cz, který má možnost programy v tomto standardu sledovat. Datového toku 6 Mbps dosahují programy ČT HD, Prima HD a Barrandov HD, čtvrtá stanice, Nova HD, má velikost sníženou pouze na 4 Mbps.

K TÉMATU: Vše o pražském testu DVB-T2 na jednom místě, včetně map pokrytí

Porovnání datového toku bylo provedeno vždy čtvrthodinovou nahrávkou všech čtyř streamů v programu MediaInfo, který slouží k zobrazování informací o video a audio souborech. Souhrnný datový tok stanic v DVB-T2 multiplexu by se tak měl v současné době pohybovat přibližně okolo 22 Mbps. Programy nejsou zatíženy žádnou přidanou hodnotou – zvukovými stopami v 5.1 zvuku, teletextem, ani elektronickým programovým průvodcem (EPG). Přesto, že datový tok se může zdát velice nízký, obrazová kvalita je subjektivním dojmem dobrá.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).