Hlavní navigace

Prozatimní ředitel Českého rozhlasu odvolal ekonomického ředitele

4. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 9. 2009

Prozatímní ředitel Českého rozhlasu Richard Medek odvolal ředitele jeho ekonomického odboru Zdeňka Vodsloně, který je mimo jiné zodpovědný za rekonstrukci historické budovy ČRo v Praze na Vinohradské třídě. Komplikacemi s rekonstrukcí argumentovala i Rada Českého rozhlasu při odvolávání bývalého generálního ředitele Václava Kasíka.

Očekával jsem to, pan Medek má právo si vybrat takové spolupracovníky, jaké chce, reagoval Vodsloň pro iDNES.cz. Jeho práci má dokončit Hana Skalová, která už funkci ekonomické ředitelky rozhlasu jednou zastávala. Web připomíná, že prozatímní ředitel ČRo Medek při jmenování do funkce radním a veřejnosti slíbil, že tak radikální kroky nebude dělat. Dnes má na to jiný názor. Při nástupu do funkce prozatímního ředitele ČRo jsem deklaroval, že nesáhnu k významným personálním opatřením, pokud si to situace v podniku nevyžádá. Taková situace nyní nastala, uvedl Medek.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).