Hlavní navigace

Provozovatel televize Metropol udělal symbolickou tečku za její existencí

24. 7. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vysílání metropolitní televize nahradila na území hlavního města nová stanice Praha TV. Spolu s Československou filmovou společností ji provozuje ostravský Polar.

Provozovatel televize Metropol, společnost MF TV, udělal pomyslnou tečku za existencí této pražské televize. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) se na svém posledním zasedání seznámila se skutečností, že tato firma vrátila její vysílací licenci. Televize Metropol vypnula své vysílání na konci června, kdy její vedení oznámilo, že nesplnila očekávání a tudíž nemá v tomto projektu cenu dále pokračovat. Metropol patřila vydavatelství Mladá fronta, to se rozhodlo ke stejnému datu také ukončit činnost společnosti MF TV. Původním provozovatelem Metropol TV byla stejnojmenná společnost, která skončila loni v insolvenci.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Nová metropolitní TV Praha zahájí vysílání úderem 18. hodiny, prozatím testuje

Od 1. července vysílá na bývalé pozici po televizi metropol nová stanice Praha TV. Jak již z jejího názvu vyplývá, zaměřuje se opět na dění v hlavním městě, které prokládá krátkými dokumenty. Provozovateli Praha TV jsou Československá filmová společnost a ostravská televize Polar, v jejímž zázemí studiové pořady programu vznikají. Nová metropolitní televize však nevysílá všude, kde její předchůdkyně TV Metropol. Platí to pouze pro Regionální síť 4 společnosti Prague Digital. Zařazení Praha TV do nabídky kabelovýchIPTV operátorů bude záležet na jednáních. Stanice se tak neobjevila mj. ani v rozvodech společnosti UPC.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).