Hlavní navigace

Provozovatel Regionální sítě 4 pro Prahu a střední Čechy pročistil svůj multiplex

6. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Regionálnítelevize CZ a TV Noe, které skončily v Regionální síti 4, nadále pokračují v Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací se zásahem více než 55 % populace.

Společnost Prague Digital TV, provozovatel pražské a středočeské Regionální sítě 4 fungující na kanálu 46, odpojil z tohoto digitálního terestrického televizního multiplexu programové pozice po kanálech Regionálnítelevize CZ a TV Noe, které zde ukončily vysílání k 30. září. Na obou předvolbách se po jejich odpojení objevila na několik dní textová informace, že stanice už není možné v této síti nadále sledovat. Aktuálně je tak součástí pražského regionálního multiplexu šest stanic (mimo jiné Harmonie TV, TV Regina, Fajnrock TV a další) a dva rozhlasové okruhy (Rádio Dechovka a Český Impuls).

BRAND24

K TÉMATU: Regionálnítelevize CZ a TV Noe ukončily paralelní distribuci v DVB-T pro Prahu

Dlouhodobě nevyužívané programové pozice má ve svém multiplexu provozovatel Regionální sítě 1, českobudějovický podnikatel Ivo Brabec. V Praze je součástí tohoto balíku stanic už od samotného počátku pouhý jediný televizní program, a to slovenská TV Osem. Letos je to přitom již dva roky, co tato síť na území hlavního města vysílá. V minulosti se zde měla objevit i rusko-česká stanice KTB, její provozovatel ovšem nakonec svůj původní plán přehodnotil a soustředil se pouze na oblast Karlovarska. Regionálnítelevize CZ a TV Noe, které skončily v Regionální síti 4, nadále pokračují v Regionální síti 8.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).