Hlavní navigace

Provozovatel multiplexu 4 pracuje na odstranění problémů s uložením této sítě

4. 7. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Řada přijímačů měla díky absenci jednoho z technických parametrů problémy se zpracováním programů v této síti. Provozovatel multiplexu chce tento stav do půlnoci napravit.

Společnost Digital Broadcasting, která převzala po operátorovi Telefonica Czech Republic provozování multiplexu 4, v těchto hodinách usilovně pracuje na odstranění technického problému, jež způsobuje, že ho některé televizory a set-top-boxy nedokážou vůbec naladit. Jedná se o takzvanou tabulku NIT, díky níž přijímače dokážou kanál jasně identifikovat v datovém toku multiplexu a následně ho také uložit. Serveru DigiZone.cz potvrdil informaci majitel multiplexu Radim Pařízek.

BRAND24

K TÉMATU: Multiplex 4 „zlobí“ diváky ve východních i jižních Čechách. Nemohou ho naladit

Na problémy s naladěním programů v multiplexu 4 upozornili redakci našeho webu jeho čtenáři v diskusním fóru, v němž už je tento problém několik dní rozebírán. Každá síť je svébytná a případné problémy musíme bohužel dolaďovat za chodu, uvedl pro DigiZone.cz Pařízek a dodal: Tabulka NIT musí být kompatibilní se všemi druhy přijímačů. Nevylučuji, že se to nepodaří hned, omlouvá se divákům provozovatel multiplexu 4. Pokud vše proběhne bez problémů, hotovo by mělo být do půlnoci.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).