Hlavní navigace

Propuštění členové komise na výběr peoplemetrů žalují televizi Nova

14. 10. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
14. 10. 2011

Žalobu na televizi Nova kvůli propuštění z pracovního poměru podají podle ekonomického deníku E15 bývalí výzkumníci Renata Týmová a Václav Prejzek. S oběma se Nova rozloučila poté, co odmítli odejít z výběrové komise Asociace televizních organizací (ATO), která posuzovala nabídky v tendru na provozovatele elektronického měření sledovanosti českých televizí pro léta 2013 až 2017. Týmová byla šéfkou výzkumného oddělení Novy, Prejzek byl analytikem.

K TÉMATU: Spor o nového provozovatele peoplemetrů: trumfy nedrží pouze Nova

Tipy C

Nově se nelíbilo, že ze čtyř účastníků tendru byli dva vyřazeni pro nesplnění podmínek v zadávací dokumentaci a další kvůli nenaplnění kvalitativních podmínek. Výběrová komise ATO nakonec jednala o nabídce jediného zájemce, kterým byl současný provozovatel peoplemetrů, společnost Mediaresearch. Když se schylovalo k doporučení komise vybrat za vítěze tuto společnost, Nova chtěla své zástupce z komise stáhnout a výběr bojkotovat. Týmová s Prejzkem se ale jednání zúčastnili, i když se od nich Nova distancovala.

Výpověď z pracovního poměru na Nově dostali oba výzkumníci kvůli tomu, že údajně zamlčovali generálnímu řediteli Janu Andruškovi informace, které byly pro výběr vítěze tendru a postup komise klíčové. To však Týmová i Prejzek odmítají. Žalobu proti Nově by měli podle E15 podat ještě dnes.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).