Hlavní navigace

Projekt „Zelené školy“ nese ovoce. Prim hrají PC, monitory a televizory

24. 6. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Tzv. Zelené školy odevzdaly k recyklaci téměř 30 tun nejrůznějších elektrospotřebičů. Nejvíce vysbíraly školy na jižní Moravě.

Podle aktuálních statistik skupiny REMA bylo v rámci projektu „Zelená škola“, který se zaměřuje na sběr baterií a drobného elektroodpadu ve školách, v letošním školním roce vysbíráno téměř 30 tun vysloužilého elektra. Nejaktivnějšími sběrači se staly školy v Jihomoravském, Moravskoslezském a Zlínském kraji a jenom zde se vysbíralo téměř 17 tun vyřazených elektrospotřebičů.

ČTĚTE TAKÉ: Zpětný odběr elektrozařízení a baterií roste. Má to ale háček

BRAND24

Nejvíce se letos na školách odevzdávaly osobní počítače a CRT monitory, poté následovaly televizory, tiskárny a kopírky, upřesnil David Vandrovec, ředitel skupiny REMA, která zajišťuje zpětný odběr elektra a baterií a je iniciátorem projektu. Očekáváme, že celkové číslo vybraného elektroodpadu ve školách napříč republikou ještě vzroste, doplňuje Vandrovec.

Do projektu „Zelená škola“ je zapojeno 371 škol, přičemž nejvíce jich lze aktuálně nalézt v Praze (21 %) a v Moravskoslezském kraji (18 %). Projekt funguje už pátým rokem a jeho cílem je motivovat žáky mateřských, základních a středních škol k ekologickému chování.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).