Hlavní navigace

Projekt Radima Pařízka TV Telka bude vysílat i na satelitu

21. 4. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
21. 4. 2011

TV Telka, projekt majitele ostravského Rádia Čas a připravované dětské digitální televize Pohoda Radima Pařízka, může začít vysílat prostřednictvím satelitu. Společnost Digital Broadcasting, která by měla být provozovatelem tohoto programu, získala na svém posledním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) licenci na šíření signálu přes družici.

Z ARCHIVU: Pařízkova TV Telka může vysílat v DVB-T na Ostravsku i v síti UPC

Tato stanice měla být původně určitou přípravou na rozjezd celoplošného digitálního kanálu TV Pohoda, který však ještě nevysílá. Pařízek ji však může spustit, pokud požádá RRTV o vydání takzvané kompenzační licence. Televize už ji měla, ovšem díky stížnosti neúspěšných žadatelů o celoplošné digitální licence před několika lety o ni přišla. Stanice se má zároveň přejmenovat z TV Telka na Telka. Pařízek počítá s vysílání pro Českou a Slovenskou republiku.

ČTĚTE TAKÉ: Insolvence neohrozí spojení s chystaným projektem, ujišťuje Public TV

BRAND24

Digitální televize Pohoda určená především mladým divákům, měla podle posledních informací, které sdělil serveru DigiZone.cz koncem loňského roku, odstartovat letos na jaře, k čemuž ovšem nedošlo. V souvislosti s tímto úspěšným moravským podnikatelem se hovoří také o možném spojení s lifestylovou televizí Public, jejíž provozovatel je v současné době v insolvenci. Pařízek je kromě Rádia Čas také provozovatelem rozhlasové Dálnice, která v loňském roce vyvolala vlnu odporu.

Vyjádření k tomuto projektu se bohužel nepodařilo od Radima Pařízka získat, jelikož dlouhodobě nezvedá svůj telefon.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).