Hlavní navigace

Programy Fun1 a HD Plus budou moci zařadit i další operátoři, nejen UPC

30. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

S programy Fun1 a HD Plus se doposud setkávali pouze zákazníci kabelového operátora UPC. Díky novému distribučnímu místu budou k dispozici i konkurenčním společnostem.

Společnost SAT Plus, která pro kabelového operátora UPC Česká republika vyrábí obsah zákaznické stanice UPC Express, plánuje rozšíření svého portfolio kanálů i k dalším firmám, jež se v rámci našeho trhu zabývají telekomunikacemi. Programy Fun1 a HD Plus by už tak nemuseli být nabízeny pouze v rámci balíčků společnosti UPC Česká republika. Neznamená to ale, že by UPC doposud měla na šíření obou zmíněných stanic exkluzivitu. SAT Plus je také distributorem české verze kanálu Hope TV.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Šlágr TV bude dostupná i v nativním HD. Pro vysílání si našla nového partnera

Kanály Fun1, HD Plus a Hope TV mohou rozšířit svou distribuci především díky novému předávacímu bodu, který SAT Plus otevřela na území hlavního města. Jde konkrétně o switch UPC na Sitelu Praha (distribuční místo pro Českou republiku) a Six Bratislava (Slovensko). Pražská společnost se stala zároveň i exkluzivním distributorem kanálu Šlágr TV, který nabízí operátorům ve dvou provedeních – SD verzi s datovým tokem 4,5 Mbps (rozlišení 720×576) a HD verzi – 9 Mbps (rozlišení 1920×1080i).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).