Hlavní navigace

Programová schémata ohlásila televize Nova i Prima, prezident podepsal ZEK

5. 8. 2017
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: ČRa
TÝDENNÍ REVIZE – Týden se odvíjel především ve znamení podzimních novinek, ale také ve spuštění dalších vysílačů DVB-T2 a chystané televize Z24.

Podzim na Primě ve znamení premiér i pokračování

Diváci se mohou těšit na Michala Dlouhého v novém detektivním seriálu Kapitán Exner, pokračovat budou i seriály Modrý kód a Ohnivý kuře. Na obrazovky se vrátí i komediální Partička.

O zábavu by se také měla postarat Pevnost Boyard a chybět nebudou ani stálice v podobě pořadů se Zdeňkem Pohlreichem nebo Show Jana Krause. Hodně sázíme na novou detektivku Kapitán Exner s Michalem Dlouhým v titulní roli. Vrací se oblíbené seriály Modrý kód a Ohnivý kuře, uvedl generální ředitel FTV Prima Marek Singer.

Jan Brychta: Prima na podzim – nové seriály i pokračování těch stávajících

Karel Choc, Bohumil Herwig: Podzimní tisková konference televize Prima v obrazech

Bohumil Herwig: Kapitán Exner se objeví v neděli 27. srpna

Nova na podzim představí i tzv. docu reality

Druhé řady se dočkají detektivní Specialisté i Policie Modrava, premiérové díly čekají na fanoušky Ordinace v růžové zahradě a nekonečné Ulice.

Mezi letošní novinky pak patří docu reality Malé lásky, která mapuje dění na gynekologicko-porodnické klinice a věnuje se osudům rodičů i nově narozených občánků. Celkem televize natočila podle licencovaného britského formátu v plzeňské fakultní nemocnici na pět desítek porodů. Na obrazovkách se novinka objeví každou středu a začne 23. srpna.

Jan Brychta: Podzim na Nově: Čtvrtá řada Tvojí tváře, docu reality Malé lásky nebo druhá série Policie Modrava

Jan Brychta: Podzimní tisková konference televize Nova v obrazech

Jan Brychta: Jak bude vypadat podzimní schéma skupiny Nova?

Bohumil Herwig: Druhá řada Policie Modrava startuje poslední neděli v srpnu

Prezident republiky podepsal ZEK

Jiří Ovčáček, ředitel Odboru tiskového a tiskový mluvčí prezidenta republiky, oznámil podepsání novely Zákona o elektronických komunikacích (ZEK).

Prezident republiky Miloš Zeman podepsal pět zákonů, mezi nimi i zákon o elektronické identifikaci, zákon, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o elektronické identifikaci, a také zákon ze dne 19. července 2017, kterým se mění zákon č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích, a zákon o České televizi.

Bohumil Herwig: ZEK má zelenou. Podepsal ho i prezident republiky

Stručně

V pondělí 31. července spouštějí České Radiokomunikace (ČRa) další dva vysílače. Nyní už mohou signál DVB-T2/HEVC zachytit obyvatelé na Pardubicku z vysílače Krásné a na Domažlicku (Vraní vrch). Pokryto má být 76 % obyvatel, přičemž na Domažlicku má podle prohlášení ČRa dojít k výraznému zlepšení příjmu.

Bohumil Herwig: Dnes startuje DVB-T2 na Pardubicku a Domažlicku

Pokrytí DVB-T2 Českých Radiokomunikací k 31. 7. 2017 po spuštění vysílačů na Domažlicku a Pardubicku.
Autor: ČRa

Pokrytí DVB-T2 Českých Radiokomunikací k 31. 7. 2017 po spuštění vysílačů na Domažlicku a Pardubicku.

Ředitel společnosti S&P Broadcasting Pál Milkovics poskytl DigiZone.cz exkluzivní vyjádření v souvislosti se stažením upoutávky na zpravodajskou Z24. Tu v DVB-T vystřídal kanál WAR svět válek. Jak jsme vás také informovali, Český telekomunikační úřad řeší budoucnost regionálních sítí a navrhuje prodloužení individuálních oprávnění. Některých vysílačů by se to ale týkat nemuselo. Právě na to se Pál Milkovics odvolává.

Jan Brychta, Bohumil Herwig: Pál Milkovics – Za zpoždění Z24 může nejistota kolem regionálních multiplexů

V programové nabídce společnosti Prague Digital TV, která je operátorem Regionálního DVB-T multiplexu 4, se objevila upoutávka na nový kanál. Na místě Z24. O vzniku této zpravodajské televize podnikatele Pála Milkovicse, který stojí za stanicemi Mňau a Mňam, se hovoří už od loňského léta. Rozjet ji chce s Vladimírem Železným…

Bohumil Herwig: WAR svět válek spustil upoutávku v DVB-T. Vystřídal zpravodajskou Z24

HBO bylo napadeno. O incidentu zaměstnance e-mailem informoval výkonný ředitel stanice Richard Plepler s tím, že došlo ke kybernetickému útoku na firmu, jehož výsledkem byla krádež některých interních dat, včetně některých součástí programu.

Bohumil Herwig: HBO napadeno, epizody některých seriálů na internetu volně

Itself představil internetovou televizi pro poskytovatele připojení. Ten nyní může rozšířit portfolio o televizní služby, aniž by například musel žádat o licenci. Řešení nazvané Interaktivní TV (ITV) je postaveno na platformě 4NET.TV a má poskytovatelům internetu nabídnout možnost rozšíření služeb o televizní vysílání, aniž by bylo zapotřebí vyvíjet vlastní službu, vyřizovat rozsáhlou agendu spojenou se zajištěním smluv s poskytovateli obsahu nebo autorskými organizacemi. Podle výrobce také není zapotřebí licence k provozování převzatého vysílání od RRTV (Rady pro rozhlasové a televizní vysílání).

Bohumil Herwig: Interaktivní TV má představovat řešení IPTV pro každou firmu

BRAND24

Společnost O2 TV vydala k ukončení spolupráce s AXN vlastní tiskovou zprávu. Říká se v ní, mimo jiné, následující: O2 TV nabídne od 1. srpna svým divákům nový televizní kanál UP Network. Pokračuje tím v dlouhodobém trendu, kdy naslouchá svým divákům a program přizpůsobuje jejich potřebám a přáním. Od uvedeného data jej zákazníci najdou na pozici 116 v tarifech O2 TV L, XL a O2TV AIR L a XL. Jako ochutnávkový jej budou mít k dispozici na pozici 14 do 31. srpna i uživatelé tarifu O2 TV M. K 1. srpnu operátor zároveň z důvodu nízké a neustále klesající sledovanosti vypíná kanály AXN (pozice 116), AXN Black (pozice 117) a AXN White (pozice 118).

Bohumil Herwig: O2 TV vydalo k ukončení spolupráce s AXN tiskovou zprávu

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).