Hlavní navigace

Příští mistrovství světa ve fotbale v roce 2014 odvysílá ještě ČT. A potom?

7. 7. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
7. 7. 2010

Čeští diváci si zvykli na to, že velké celosvětové nebo celoevropské sportovní akce typu fotbalových či hokejových šampionátů jim nabízí veřejnoprávní Česká televize. S několika málo výjimkami, kterými byl světový hokejový šampionát na Nově na přelomu desetiletí nebo minulé fotbalové Euro na Primě, nakoupila vysílací práva pro tato atraktivní utkání vždycky ČT. Jenže se blíží doba, kdy už tomu tak nemusí být.

K TÉMATU: Otakar Černý: Olympiádu v Soči 2014 by už nemusela vysílat jen ČT

BRAND24

Pro Mistrovství světa ve fotbale máme nakoupená práva ještě na rok 2014 v Brazílii. Práva pro fotbalové Euro ještě nemá nakoupena nikdo. Nevím proč. A hokejový šampionát jsme prolongovali snad do roku 2017, odpověděl serveru DigiZone.cz šéfredaktor sportovní redakce ČT Otakar Černý na otázku, do kdy mají Kavčí hory pojištěná práva na světové sportovní události. Olympijské hry má ČT „pojištěny“ jen do roku 2012, kdy se uskuteční letní olympiáda v Londýně.

Černý, stejně jako vedoucí projektu digitalizace ČT Pavel Hanuš, se domnívá, že do budoucna se nebude dařit práva na tyto velké sportovní akce získávat jediné televizi. Buď se tedy o práva podělí s dalšími stanicemi, nebo se fotbalové a hokejové šampionáty objeví jenom v nabídce placených sportovních kanálů, jako je tomu u tenisového Wimbledonu (vysílá Nova Sport) nebo cyklistické Tour de France (vysílá Eurosport).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).