Hlavní navigace

Prima vysílá zprávy z dočasného studia, od léta nabídne formát 16:9

8. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
8. 6. 2010

UVNITŘ FOTO Z náhradního studia vysílá od pondělí svoje zpravodajské relace televize Prima. Na úvod pondělních Zpráv TV Prima na to upozornili moderátoři Světlana Zárubová a Roman Fojta. Chystáme pro vás změnu technologií, poznáte ji už začátkem léta, uvedl k tomu Fojta. Vysílání z dočasného studia není na první pohled znát, moderátoři sedí za stejným moderátorským pultem jako obvykle, a je za nimi stejné pozadí (viz foto).

Vysílá se skutečně ze stejných dekorací, ty jsou ovšem přesunuté do jiné místnosti v sídle Primy, potvrdila serveru DigiZone.cz mluvčí Primy Jana Kocová. Bližší informace k chystaným změnám ale nechtěla sdělit. Budeme o nich včas informovat prostřednictvím tiskové zprávy. Nebude to trvat dlouho, slíbila Kocová. Podle zdroje z televize, který si nepřál být jmenován, je hlavním důvodem úprav studia přechod Primy na širokoúhlé vysílání ve formátu 16:9.

BRAND24

Pondělní Zprávy TV Prima z dočasných prostor vypadaly na první pohled stejně, jako kdyby je televize vysílala z původního studia (Repro: Stream.cz)

Společně s širokoúhlým formátem by mělo dojít i několika dalším, menším novinkám. Vysílání 16:9 je ale hlavním důvodem úprav studia, dodal zdroj DigiZone.cz. Úpravy by se však neměly týkat HD vysílání, Prima by tedy neměla ani po těchto úpravách snímat a distribuovat signál svých zpráv v nativním HD rozlišení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).