Hlavní navigace

Prima si v průzkumu zjišťuje názory diváků na Karla Voříška. Angažuje ho?

4. 3. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

DOPLNĚNA REAKCE PRIMY – V internetovém dotazníku se FTV Prima ptá na to, zda divákům vadí spojování Karla Voříška s komunistickou Státní bezpečností, kvůli kterému musel odejít z Novy

Bývalý moderátor Televizních novin na Nově Karel Voříšek by se mohl brzy objevit na konkurenční Primě family. Televize prostřednictvím internetového dotazníku zjišťuje mezi svými diváky, nakolik jim vadí Voříškova údajná spolupráce s komunistickou Státní bezpečností, kvůli níž musel opustit Novu. Voříšek měl v době studia na vysoké škole udávat StB kolegy vysokoškoláky. Moderátor obvinění popírá, očistit se chce u soudu. Pro Novu je ale takový postup zdlouhavý, proto se minulý týden s Voříškem dohodla na odchodu.

K TÉMATU: Karel Voříšek se už do Novy nevrátí, televize s ním ukončila spolupráci

Tipy C

Internetový dotazník Prima spustila na webu SurveyMonkey.com a aktivní je do dnešních 17 hodin. Kromě kauzy s údajnou spoluprací s StB se v něm televize ptá na to, zda diváci považují Karla Voříška za televizního profesionála, zda ho znají a zda jej zmíněná kauza v jejich očích diskvalifikuje od dalšího působení na televizní obrazovce. Voříšek patřil mezi nejpopulárnější tváře zpravodajství Novy, Televizní noviny moderoval nepřetržitě od roku 1999, kdy se Nova přestěhovala na pražský Barrandov.

„Pravidelně se ptáme členů našeho anketního panelu na vnímání celé řady moderátorů zábavných i zpravodajských pořadů. Tentokrát jsme se dotazovali na moderátory hlavních zpravodajských relací všech televizních stanic v ČR. Karel Voříšek byl jen jedním z mnoha, na které jsme se členů panelu ptali,“ reagoval na dotaz serveru DigiZone.cz vedoucí PR oddělení FTV Primy Václav Mazánek.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).