Hlavní navigace

Prima: předčasný start digitálního vysílání z Kojálu neplánujeme

16. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
16. 6. 2010

Televize Prima neplánuje, že by předčasně zahájila zemské digitální vysílání z hlavního jihomoravského vysílače Kojál. České Radiokomunikace stihly připravit tento vysílač pro předčasné spuštění digitálních sítí 2 a 3, které zde mají podle Technického plánu přechodu začít vysílat až 30. září letošního roku. O předčasný start by ale musely projevit zájem televize, které v těchto digitálních sítích vysílají.

K TÉMATU: Vysílač Kojál je připraven na předčasné spuštění multiplexů 2 a 3

BRAND24

O možnosti předčasného spuštění vysílače Kojál v síti 2 víme, ale v současné době neuvažujeme o dřívějším datu než bylo plánováno, řekl serveru DigiZone.cz technický ředitel Primy Patrik Slavík. V případě libereckého Ještědu Prima předčasné digitální vysílání zahájila, ale měla k tomu důvod: v původně plánovaném termínu zahájení digitálního vysílání sítě 2 z Ještědu začnou digitálně vysílat i sítě 2 a 3 na východočeském vysílači Černá hora, který bude rušit analogové vysílání Primy z Ještědu.

Analogová Prima z Ještědu tak bude muset předčasně ukončit své vysílání, a přechod na digitální vysílání z tohoto vysílače by proběhl „střihem“ – bez souběhu analogového a digitálního vysílání. Proto Prima zahájila digitální vysílání z Ještědu již letos v dubnu, a to včetně svého druhého programu Prima Cool a stanice R1, která vysílá v dopoledních časech na pozici Prima Cool. V červnu se k tomuto vysílání přidala i liberecká regionální televize R1 Genus.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).