Hlavní navigace

Prima nezůstane za Novou během jara pozadu. Tahákem je ale Prima Play

25. 1. 2012
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: 322915
Ani televizní skupina Prima Group se nechce během jarních měsíců nechat zahanbit a stejně jako to udělala loni, i letos nabídne v programovém schématu osvědčené formáty a okoření je řadou novinek. V tom je její postup společný s konkurenční Nova Group. Řadu diváků ale nebudou až tak zajímat televizní schémata, jako spíše nový portál Prima Play, který má být na rozdíl od Voya.cz bez registrace a hlavně zdarma. Jeho největším tahákem bude pravděpodobně seriál Spartakus: Krev a písek, na nějž má Prima i internetová práva. UVNITŘ PREZENTACE Z TISKOVÉ KONFERENCE

Prima Play: Vlastní tvorba, akvizice i prémiový obsah

Nejatraktivnější novinkou jarních měsíců nebude od Prima Group překvapivě žádný pořad, ale její nový produkt Prima Play. Čtenáři DigiZone.cz už vědí, že půjde o videotéku, která nabídne kromě jiného vlastní, ale i akviziční pořady. Vedení společnosti FTV Prima se při její tvorbě inspirovalo ve Skandinávii, kde již funguje podobná služba ViaPlay. Na tiskové konferenci ale toho o Prima Play příliš nepadlo. Koncept je vyzkoušen z několika zemí a my jsme ho ještě výrazně zlepšili. Přístup bude bez registrace a divák se bude jednoduše orientovat. Prima Play startuje v březnu, uvedl na tiskové konferenci šéf FTV Prima Marek Singer. S takovouto odpovědí bychom se ale my i naši čtenáři jen stěží smířili, proto jsme položili po oficiální části šéfovi Primy ještě několik otázek ohledně této novinky. Prima Play bude fungovat na principu reklamních příjmů. Do budoucna ji chceme rozšířit i o prémiový obsah, který bude dostupný pravděpodobně prostřednictvím předplatného, uvedl generální ředitel Prima Group. Zatím startujeme s domácí a akviziční tvorbou. Veškerý obsah bude dostupný zdarma, potvrdil Marek Singer. Prima tedy bude nakupovat pro akviziční tvorbu už jak televizní, tak i internetová prá­va.

FTV Prima - TK 24.1.2012 - Petr Vladyka

Programový ředitel FTV Prima Petr Vladyka představuje na tiskové konferenci jarní programové schéma. Přihlíží ředitelka marketingu Denisa Schulzová. (Foto pro DigiZone.cz: Čestmír Polák)

Online videopůjčovna? Nikoliv

Co už je v tuto chvíli jisté, je to, že Prima Play nebude s největší pravděpodobností videopůjčovnou, tedy tím, co je prémiová část Voya, který provozuje konkurenční společnost CET 21, vlastník licence pro kanály Nova Group. Zkušenost, kterou přejímáme a zakládáme na ní náš model, je skandinávský model od MTG a tam se upřímně řečeno ukazuje, že nejzajímavější část pro reklamní zadavatele je vlastní tvorba. Je to logické, protože zabírá největší část prime timu (hlavního vysílacího času, pozn. red.) v televizi. Vidíme to tedy tak, že budeme stavět na titulech prime timu a z toho se dá odvodit, co pro nás bude důležitější, řekl DigiZone.cz generální ředitel FTV Prima Marek Singer. Lze si tedy Primu Play představit jako iVysílání České televize nebo právě Voyo.cz Novy? Podle Singera se bude lišit především tím, že bude mít velice intuitivní ovládání. Když to řeknu zjednodušeně, měla by se v tom vyznat i babička. Na druhou stranu jsme využili jednoduché funkcionality, které uživatele určitě zaujmou. Prostřednictvím Facebooku například uvidíte, na co koukáte vy a na co koukají vaši kamarádi. Využijeme i model Amazone, to znamená, že ti uživatelé, kteří využili to, budou mít zájem například o toto. Půjde o jednoduché věci, které ale nejsou na jiných webech televizí dostatečně využity. Divákům to chceme udělat co nejzábavnější, upřesnil Marek Singer.

Prima Play - náhled webu

Náhled on-line videotéky televize Prima s názvem Prima Play. (Zdroj: FTV Prima)

Diváci se konečně dočkají Her bez hranic, tedy pardon, Arény národů

Donedávna ještě hlavní kanál Primy, který se od Nového roku postavil do jedné roviny se stanicemi Prima Cool a Prima love, chystá pro své diváky a divačky celé spektrum zábavy. Přesto, že o novinky nebude nouze, za zmínku stojí především jedna, na kterou diváci už čekají delší dobu – soutěž Aréna národů, která se bude snažit navázat na úspěch dnes již legendárních Her bez hranic. Cílovou metou všech členů české výpravy nebyl jen nejlepší možný výsledek, ale především zábava. Do soutěže Aréna národů, která se natáčela v květnu loňského roku ve francouzském městečku Cerny nedaleko Paříže, se přihlásili podle Primy Group nikoliv kvůli slávě nebo finančním výhrám, ale čistě proto, aby si užili vydatnou dávku legrace, hromadu zábavy, slušnou porci adrenalinu, ale i boj o nejlepší pozici našeho národa. Diváky budou soutěží provázet moderátoři Aleš Háma a Aleš Valenta. Za podrobnější zmínku stojí také druhá řada seriálu Zázraky života, který Prima family postaví troufale v neděli večer proti pěvecké soutěži televize Nova Hlas Česko Slovenska. Divačky se mohou opět těšit na vyhlášenou kliniku Centra života a její hrdiny v podání Kláry Issové, Veroniky Freimanové nebo Tatiany Vilhelmové. V nových premiérových řadách budou pokračovat populární formáty Cesty domů, Farmář hledá ženu, Jste to, co jíte, Prostřeno a Topstar magazín.

BRAND24

Chlapi budou mít svůj „Topstar magazín“ na Coolu

Pokud bychom měli vybrat jeden jediný pořad, který bude charakterizovat jarní vysílání Primy Cool, pak to bude bezesporu menZONE, který byl novinářům prezentován jako jakási pánská varianta Topstar magazínu. Sama Prima o něm píše jako o pravidelném televizním magazínu pro kluky, muže i pro kohokoliv, kdo má rád chlapský a humorný pohled na cokoliv kolem. Diváky pořadem provedou Kryštof Mende a Lukáš Venclík. menZONE bude zaměřen na cílovou skupinu diváků od 15 až 40 let. Má být průvodcem situacemi, které muži chtějí vyzkoušet, ale bojí se toho. Nebo se na ně touží alespoň podívat. Bude informovat o zajímavostech ze světa lifestylu, auto-moto tematiky, sportu, a hlavně žen. Ostatně, podívejte se na upoutávku a hned vám bude jasno. Z další vlastní tvorby budou pokračovat formáty Re-play a Těžká dřina, z akvizic stojí za zmínku především seriál Spartakus: Krev a písek, který už s úspěchem odvysílala HBO, a také Misfits uvádění v Česku pod názvem Zmetci. Chybět nebude ani nejnovější seriálové zpracování Star Treku s podtitulem Enterprise.

Prima love dostane k prvním narozeninám Martinu Gavriely

Stejně jako se Prima Cool před časem dočkala pořadů vlastní tvorby, přichází nyní na řadu její mladší sestra Prima love. Její divačky se mohou těšit na devadesátidílnou reality show Hotel Paradise a vlastní verzi Topstar magazínu, který by bylo možné označit přídomkem „s hvězdičkou“. Hotel Paradise, o kterém se novináři i diváci původně domnívali, že se bude vysílat na hlavním kanálu Primy, dnes tedy Primě family, bude zasazen na ostrov La Española, který je součástí Dominikánské republiky. Skupina vyvolených tu bude bojovat o to, kdo ve „vile“ vydrží nejdéle. Každý týden bude muset tropický ráj opustit ten soutěžící, který „zůstane na ocet“, a tím uvolní místo dalšímu. Vítězný pár pak získá na konci 50 tisíc euro. Diváci se mohou těšit celkově na 90 dílů, soutěž se bude vysílat každý všední den a její průvodkyní bude stejně jako v případě Topstar love Martina Gavriely. Jednou týdně se souhrn toho nejzajímavějšího objeví i na Primě family – vždy v pátek v noci po Show Jana Krause. Připraveny jsou pikantní rozhovory i exkluzivní reportáže s populárními osobnostmi českého showbusinessu.

Prima Group – jaro 2011

Novinky kterého kanálu Prima Group vás oslovily nejvíce?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).