Hlavní navigace

Prima musí zaplatit tři miliony korun za reportáž o bobování po eskalátorech

6. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO Pět let stará reportáž v pořadu Top 10 ukazovala skupinu Jackass Praha, jak sjíždí na bobech eskalátory v pražském metru nebo jede z kopce na nákupním vozíku.

Sjíždění eskalátoru v pražském metru na umělohmotných bobech nebo ježdění v nákupním vozíku po silnici z kopce v pět let staré reportáži již neexistujícího pořadu Top 10 bude stát provozovatele Primy, společnost FTV Prima, pokutu tři miliony korun. Dvakrát odloženou sankci Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) totiž napotřetí potvrdil Ústavní soud, zjistila agentura ČTK.

BRAND24

Podle vysílací rady mohla reportáž, v níž skupina mladíků hází zbytky jídla po obsluze ve fastfoodu nebo se na veřejnosti poléhá hořlavinou a zapaluje, ohrozit mravní vývoj mládeže. Skupina Jackass Praha se shlédla ve stejnojmenném seriálu hudebního kanálu MTV, v němž tvůrci provádějí podobné kousky, ale vždy na začátku i na konci varují, aby je nikdo nenapodoboval.

Pokuta přichází paradoxně v době, kdy jak pořad Top 10, v němž televize reportáž odvysílala, tak samotná televize Prima již neexistují. Pořad zanikl a televize vrátila licenci, od letošního ledna vysílá na základě oprávnění pro nový program Prima family. Odpovědnosti se tím ale provozovatel nezbaví. Moderátorka pořadu navíc členy Jackass Praha označila za „povedená dítka moderní doby“ a vyjádřila jim na kameru obdiv.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).