Hlavní navigace

Prima koupila licenci pro X Factor, nesmí ho ale nasadit proti SuperStar

26. 10. 2010
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
26. 10. 2010

Pěvecká soutěž X Factor se příští rok objeví nejen na slovenské televizi Joj, ale také na české Primě. Stanice zakoupila licenci od společnosti FremantleMedia, od níž získala právě také pro aktuálně vysílanou soutěž Česko Slovensko má talent. Podle vnitřních pravidel FremantleMedia ji ale nesmí nasadit proti další řadě Česko Slovenské SuperStar, jejíž licenci pro změnu zakoupily konkurenční televize Nova a slovenská Markíza.

K TÉMATU: Televize Joj koupila licenci pro soutěž X Factor. Půjde i na Primě?

X Factor i SuperStar totiž patří FremantleMedia a podle vnitřních pravidel firmy si nesmějí formáty od této společnosti na jednom televizním trhu konkurovat. Prima má koupená práva na X Factor, čas nasazení je předmětem jednání, cituje ekonomický deník E15 regionální manažerku FremantleMedia Andreu Gavačovou. Nový X Factor bude o kus dál než jednička, bude zajímavější, dodal generální ředitel Primy Marek Singer.

ČTĚTE TAKÉ: Originální X Factor opouští producent a porotce Simon Cowell

První řadu X Factoru v tuzemsku vysílala televize Nova. Ta je pravidelným odběratelem formátů od FremantleMedia, letos na jaře se ucházela i o formát Česko Slovensko má talent. Nevyhovovaly jí ale podmínky majitele licence. Konkurenční Prima se slovenskou televizí Joj licenci získaly za to, že se FremantleMedia upsaly na čtyři roky a za toto období od ní mají odkoupit celkem osm formátů.

BRAND24

NAPSALI JSME: X Factor jako další společný projekt Novy a slovenské Markízy?

V příštím roce to bude kromě X Factoru i soutěž Farmář hledá ženu, jejíž castingovou část vysílaly Prima a Joj už letos v létě. Prima počítá s vysíláním Farmáře na jaře příštího roku, přesný termín ještě nezveřejnila (Jojka jej už vysílá). Nova na jaře nasadí další federální SuperStar, castingy odstartuje již 18. listopadu. Prima přebrala Nově nejen formát X Factor, ale i porotkyně Daru Rollins a Martu Jandovou, s nimiž minulý týden podepsala smlouvy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).