Hlavní navigace

Prima HD se dnes nakonec objevila v pražské Regionální síti 12

17. 9. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Prima původně avizovala, že se její hlavní kanál objeví v polovině září v Regionální síti 8. Jak Radiokomunikace využijí nový zemský multiplex, který ještě není v provozu, je prozatím otázkou.

Nikoliv v Regionální síti 8, jak bylo původně avizováno, ale v Regionální síti 12 (kanál 47), se objevila televize Prima ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Společnost Czech Digital Group (CDG) o tom informovala dnes prostřednictvím tiskové zprávy. Prima HD tak v Praze doplnila vysílání kanálů Prima Cool HDÓčko Express HD. Jde tak už o druhý kanál mediální skupiny Prima, který je na území hlavního města dostupný ve vysokém rozlišení obrazu. Jak nakonec tedy České Radiokomunikace využijí kmitočtové příděly pro Regionální síť 8, je prozatím otázkou.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: Regionální síť 8 s Primou HD získala kmitočtové příděly pro Plzeň a Olomouc

Jsme rádi, že můžeme našim divákům v krátké době nabídnout další program ve vysokém rozlišení. Věřím, že jim tak zprostředkujeme kvalitnější zážitek ze sledování bohaté podzimní nabídky televize Prima, kterou jsme pro ně připravili, uvedl při této příležitosti generální ředitel televize Prima Martin Konrád. Člen představenstva CDG Martin Gebauer chápe tento krok alespoň jako částečně uspokojení poptávky po HD programech v pozemním vysílání. V celoplošném vysílání by tento krok připadal v úvahu až po spuštění DVB-T2. Regionální síť 12 v současné době pokrývá necelých 16 % obyvatel České republiky.


Zdroj: Czech Digital Group

Předpokládané pokrytí Regionální sítě 12 vymodelované společností Czech Digital Group.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).