Hlavní navigace

Prima dělá z českých televizí nejvíc chyb, říká Libuše Šmuclerová

13. 7. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
13. 7. 2007

Nejproblematičtější českou televizí z hlediska programových chyb je Prima. V rozhovoru pro rádio Frekvence 1 to ve čtvrtek řekla Libuše Šmuclerová, generální ředitelka vydavatelství Ringier ČR a bývalá programová ředitelka televize Nova. Česká televize je televizí spíš nudnější, kde ty chyby tolik nepoznáte, protože nejsou tolik vidět, a Nova má sem tam také slabší chvilky, uvedla Šmuclerová.

BRAND24

Na celkovém poklesu sledovanosti televizí v Česku se podle Šmuclerové podílí snaha všech tří velkých televizí ušetřit na programu a snaha nabízet to, co má na obrazovce konkurence. To znamená, že vzniká určitá spíš průměrná do jedné úrovně zahlazená hmota, která ničím na žádné televizi nevybočuje. Když se podíváte, tak oni se ty televizní programy začínají překrývat, začíná splývat, kterou opravdu obrazovku sledujete, řekla Šmuclerová.

Bývalá šéfová programu Novy potvrdila, že ji loni na podzim oslovili blíže neurčení zástupci České televize s nabídkou na funkci programové ředitelky. Výběrového řízení, které později kvůli odvolání Františka Lamberta z této funkce ČT vypsala, se Šmuclerová podle svých slov nezúčastnila. Já jsem nastupovala do vydavatelství Ringier 1. března a ty události, které rozkolísaly pod panem Lambertem půdu, se udály těsně kolem tohoto období a i kdyby ne, tak já jsem v tu chvíli už se pohledem i tak dívala někam jinam, dodala Šmuclerová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).