Hlavní navigace

Prima Cool s vysokým rozlišením změnila podobu HD symbolu

14. 5. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

HD verze Primy je součástí nabídek placených služeb v České republice již několik let, ale v nativním vysokém rozlišení, tedy bez přepočítávaného obrazu, je vysílána přibližně poslední dva roky.

Prima Cool, tematický kanál mediální skupiny Prima určený zejména mladým mužům ve věku od 20 do 40 let, upravila v průběhu včerejšího dne symbol HD označující její verzi s vysokým rozlišením obrazu (HDTV). Stanice se zbavila původního identifikátoru, který byl složen ze závorek. Jeho novější podoba je méně nápadná a je umístěna přímo vedle loga televize. Změnu potvrdila serveru DigiZone.cz mluvčí mediální skupiny Prima Marie Fianová. Původní symbol HD byl ve vysílání nepřehlédnutelný a umístěn byl přesně na opačné straně obrazovky než logo televize. Z volně šířených stanic byl zároveň největší.

BRAND24

Nová podoba HD symbolu Primy Cool s vysokým rozlišením, který je umístěn do levého horního rohu obrazovky, tedy přímo vedle loga

Nová podoba HD symbolu Primy Cool s vysokým rozlišením, který je umístěn do levého horního rohu obrazovky, tedy přímo vedle loga

Z ARCHIVU: Prima Cool HD a Óčko Expres HD startují v pražském DVB-T už za dva dny

HD verze Primy je součástí nabídek placených služeb v České republice již několik let, ale v nativním vysokém rozlišení, tedy bez přepočítávaného obrazu, je vysílána přibližně poslední dva roky. Prima Cool se stala velkým tahákem Regionální sítě 12 společnosti Czech Digital Group, jejíž signál je šířen z pražského Žižkova na kanálu 47. Multiplex v době svého startu, tedy 15. srpna 2013, obsahoval programy Prima HD, Prima Cool HD a Óčko Expres HD. Poslední jmenovaná stanice později přešla z důvodu nízké sledovanosti do standardního rozlišení a později se přesunula do Regionální sítě 8 Českých Radiokomunikací.

Ukázka z vysílání Primy Cool HD
Autor: repro foto Prima Cool HD (pro DigiZone.cz Lukáš Jack Jaro)

Původní podoba HD symbolu televize Prima Cool

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).