Hlavní navigace

Prima Cool ani Prima love nemusí žádat o nové licence pro DVB-T

8. 11. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
8. 11. 2011

Nové licence pro celoplošné zemské digitální vysílání nepotřebují Prima Cool a Prima love, které zahájily vysílání z pozemních digitálních vysílačů v době, kdy k tomu mohli získat oprávnění jen někteří provozovatelé a pouze do doby dokončení procesu digitalizace, tedy do letošního 11. listopadu. Podle předsedkyně Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) Kateřiny Kalistové totiž obě stanice mají již řádné licence pro pozemní vysílání, platné 12 let.

K TÉMATU: Nova Cinema získala novou plnohodnotnou licenci pro DVB-T

Pokud jde o program Prima Cool, nová licence pro zemské digitální televizní vysílání podle § 25 zákona č. 231/2001 Sb. byla udělena již rozhodnutím ze dne 3. listopadu 2009. Uvedená licence byla také po udělení zveřejněna na internetových stránkách Rady, odpověděla Kalistová na dotaz serveru DigiZone.cz, zda Prima požádala o vydání nových vysílacích licencí pro své tematické kanály, stejně jako to před několika týdny učinila Nova v případě jejího filmového kanálu Nova Cinema.

ČTĚTE TAKÉ: Prima family a TV Barrandov získaly nové licence od rady pro vysílání

BRAND24

Pokud jde o program Prima love, tento program není vysílán na základě kompenzační licence, ale na základě licence udělené podle čl. II bod 9 přechodných ustanovení zákona č. 235/2006 Sb. Jedná se v souladu s předmětným ustanovením o licenci na celoplošný program s časovým rozsahem doplňujícím časový rozsah vysílání provozovatelů regionálního vysílání na sdílených kmitočtech (programy R1). Vzhledem k tomu, že se nejedná o kompenzační licenci, její platnost k datu 11. 11. 2011 ze zákona nekončí, dodala Kalistová.

Oproti tomu Nova Cinema, ale také televize Barrandov, musely RRTV požádat o udělení nové, řádné licence pro celoplošné zemské digitální vysílání, protože jejich dosavadní kompenzační licence končí tento pátek 11. listopadu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).