Hlavní navigace

Přichází Barrandov Family, budou i další díly Doktorky Kellerové

28. 12. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Skupina Barrandov
Barrandov Muzika skončí pod tímto jménem tento měsíc, vedle toho dojde i ke změně vlastnické struktury a oznámeno bylo i několik kontraktů s dodavateli obsahu.

Tisková zpráva, která se objevila včera na webových stránkách společnosti Barrandov.tv, ve svém titulku říká, že „od 1. ledna zahájí své vysílání nová plnoformátová stanice Barrandov Family“. Ve skutečnosti se od prvního ledna 2017 změní název televizní stanice Barrandov Muzika na Barrandov Family, která má mít i změněné programové schéma. Přibližně polovinu obsahu by tak měla tvořit vlastní tvorba Skupiny Barrandov.

Souběžně s přejmenováním dojde i k proměně vlastnické struktury této stanice. Z pozice společníka odejde Peter Nuňéz, který převede svůj podíl v této společnosti na majitele Skupiny Barrandov Jaromíra Soukupa. Podle výpisu z obchodního rejstříku byla společnost Barrandov MUZIKA, s. r. o., zapsána 13. listopadu 2002 a v době vyjití článku měla dva společníky: Jaromíra Soukupa (51 %) a Petera Núňeze s obchodním podílem 49 %.

ČTĚTE TAKÉ: RRTV, 22. zasedání: řada upozornění na zvýšenou hladinu hlasitosti reklam

RRTV, 23. zasedání: ze stanice Fanda bude Nova Action

Obecně lze říci, že se hudebním televizním stanicím orientovaným na konzervativní diváky moc nedaří. Barrandov Muzika měla sice nadějný start, ale v současné době již neplní naše očekávání. Navíc zatímco Kino Barrandov a Barrandov Plus od svého vzniku kontinuálně zvyšují svůj podíl sledovanosti na trhu, tak Barrandov Muzika se od července letošního roku pohybuje pod hranicí 0,2 %, uvedl generální ředitel Skupiny Barrandov Jaromír Soukup a doplnil: Od Barrandov Family očekáváme daleko lepší výsledky, které by měly pomoci naší skupině v dalším růstu.

BRAND24

Zatímco Nova má přejmenování posvěceno od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), viz naše zpráva z 23. zasedání, souhlas s přejmenováním Barrandov Muzika na Barrandov Family se nám v posledních zprávách ze zasedání RRTV dohledat nepodařilo.

Televizní skupina Barrandov také před koncem roku uzavřela několik kontraktů s dodavateli obsahu. Jaromír Soukup k tomu říká: Podepsali jsme smlouvy s významnými dodavateli obsahů, např. FremantleMedia, NBC Universal a další. Budeme natáčet další díly našeho seriálu Doktorka Kellerová, budou i další díly úspěšných pořadů z vlastní tvorby, jako jsou Soudkyně Barbara nebo Nebezpečné vztahy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).