Hlavní navigace

Premier League na Digi Sportu patrně končí, favoritem je Nova Sport. Ale ne sama

7. 2. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Práva na nejatraktivnější fotbalovou ligu světa pro Českou republiku získala společnost Pragosport. Od té je chce koupit Nova Sport, patrně se o ně ale bude muset podělit.

Anglická fotbalová Premier League se zřejmě po třech letech vrátí na kabelový a satelitní Novu Sport. Práva pro nadcházející sezónu totiž pro český trh vykoupila podle internetového deníku Insider společnost Pragosport, která je nyní nabízí českým televizím. A Nova Sport je mezi největšími zájemci, byť podle listu zřejmě nenakoupí kompletní sadu přenosů, ale podělí se o ně s nějakou další televizí. Poslední tři roky přitom Premier League v Česku vysílal satelitní Digi Sport.

K TÉMATU: Premier League? O tu se nikdy pokoušet nebudeme, říká šéf sportovní ČT 4

“Zatím není nic rozhodnuto, ale je to na dobré cestě,” řekl serveru DigiZone.cz ředitel Novy Sport a Fandy Marek Kindernay. Potvrdil, že práva na Premier League pro český trh koupila společnost Pragosport, s níž nyní Nova jedná. “Je to pro nás lepší výchozí situace než minule,” dodal Kindernay s tím, že Digi Sport sice ještě není úplně ze hry, ale jeho pozice se oproti minulému prodeji práv výrazně zhoršila. “Není ale ještě vyloučeno, že by mohl získat část práv,” dodal šéf Novy Sport.

ČTĚTE TAKÉ: Kde zdarma sledovat Premier League? Jednou z možností je satelit

Provozovatel Digi Sportu, rumunská společnost RCS&RDS, které patří i satelitní platforma Digi TV, skoupil před třemi lety vysílací práva pro Premier League na všech trzích, kde působí – včetně Česka a Slovenska. Chtěl tím zvýhodnit právě Digi Sport, protože za přenosy Premier League jsou fanoušci ochotni platit více než za jiné soutěže. O anglickou fotbalovou ligu tak přišla Nova Sport, pro kterou to byl hlavní programový tahák. Nyní se Nova snaží atraktivní soutěž získat zpět.

BRAND24

NAPSALI JSME: Premier League na Nově Sport končí. Nahradí ji ruská a možná i portugalská liga

Pokud by prodej práv dopadnul tak, že Nova Sport nezíská všechny přenosy, mohla by se část zápasů dostat na konkurenční Sport 1 nebo Sport 2, které plánují v dohledné době spustit v Česku jednu HD verzi. Nova Sport také vysílá v HD kvalitě, kdežto Digi Sport bylo v Česku možné přijímat pouze v satelitní službě Digi TV ve standardním rozlišení obrazu. A kdy by mělo být jasno, kdo tedy Premier League v Česku získá? “Myslím, že do dvou týdnů by se to mělo rozseknout,” řekl serveru DigiZone.cz Marek Kindernay.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).