Hlavní navigace

Předjednání valné hromady ATO se příliš nepovedlo. Další pokus bude 5. listopadu

19. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Stále není jasné, zda se Asociace televizních organizací dokáže shodnout na přijetí nových stálých členů a novém rozdělení podílů na hlasovacích právech a platbách za peoplemetry

Ani čtvrteční odpolední jednání členů Asociace televizních organizací (ATO) nevedlo k rozhodnutí, zda asociace přijme dva žadatele o řádné členství a dokáže se domluvit na novém přerozdělení hlasovacích práv a podílů na platbách za data o televizní sledovanosti z peoplemetrů. Jednatelka ATO Vlasta Roškotová řekla agentuře ČTK, že čtvrteční schůzka měla pouze neformální charakter, navazovala na minulou debatu a není z ní “co komunikovat”. Další má následovat 5. listopadu.

K TÉMATU: ČT, Prima a Nova se pokusí na valné hromadě ATO zakopat válečnou sekeru

Rozhodující tak bude valná hromada, kterou ATO plánuje na konec roku. Půjde už o čtvrtý pokus o valnou hromadu této organizace po letních prázdninách po neúspěšných setkáních 5. září, 21. září a 3. října. Ve hře je hned několik klíčových bodů. Kromě přijetí agentury Atmedia a hudební televize Óčko za řádné členy ATO také další osud televizí Barrandov a Nova v elektronickém měření sledovanosti. Barrandov totiž stáhnul svoji žádost o řádné členství v ATO a přidružené členství, na jehož základě může dostávat data z peoplemetrů, mu skončí letos na Silvestra.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: TV Barrandov stáhla svoji žádost o řádné členství v ATO. Půjde do měření s Novou?

Nova pro změnu bojkotuje prováděcí smlouvu na novou volnu peoplemetrového měření ATO, která začne od Nového roku. Společně s mediální agenturou Médea, jejíž majitel Jaromír Soukup nedávno koupil televizi Barrandov, připravuje konkurenční měření sledovanosti, které však nespustí dříve než v druhé polovině příštího roku. Bez dat se ale Nova ani Barrandov neobejdou, proto se očekává dohoda na nějakém kompromisu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).