Hlavní navigace

Praha bude hostit mezinárodní konferenci DVB World, přijedou zástupci EBU, ZDF i RAI

25. 11. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTOGALERIE – Akce se zúčastní mimo jiné i politička a místopředsedkyně Evropské komise Viviane Redingová. Poplatek za třídenní konferenci vyjde na téměř jeden tisíc eur.

Mezinárodní konference DVB World 2014, která se bude konat v době od 10. do 12. března příštího roku, se uskuteční v Praze. Na akci vystoupí řečníci z řady evropských zemí. Chybět tu nebudou zástupci Evropské vysílací unie (EBU), německé veřejnoprávní televize ZDF i její kolegyně RAI z tlie. Na seznamu prezentujících jsou mimo jiné i členové společností Google, Microsoft nebo Dolby. Pro Prahu jde tak o další významnou událost v oblasti vysílacích technologií, která se zde uskuteční. Nedávno zde Český rozhlas hostil akci týkající se digitálního rozhlasu, a to právě ve spolupráci s EBU.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Český i mezinárodní televizní guláš: kam směřuje vývoj a jak to skončí?

Program konference se podle webových stránek akce prozatím skládá a klíčoví řečníci mají být oznámení v dohledné době. Z prvních jsou známi například Lieven Vermaele, zakladatel a generální ředitel společnosti SDNsquare, který je zároveň někdejším dlouholetým technickým ředitelem EBU, výrobní ředitel ZDF Andreas Bereczky nebo místopředsedkyně Evropské komise a politička Viviane Redingová. Mezi řečníky už se objevil například i manažer technických projektů České televize Petr Vítek. Cena za účast na konferenci je poměrně astronomická, může dosáhnout téměř jednoho tisíce eur, tedy cca. 27 tisíc Kč.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).