Hlavní navigace

Potvrzeno: Novým šéfem televize Z1 bude Zdeněk Šámal

30. 6. 2009
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
30. 6. 2009

Domněnka, kterou přinesl v minulých dnech server iDNES.cz, tedy, že ředitelem zpravodajského kanálu Z1 se stane Zdeněk Šámal, se ukázala jako pravdivá. Sama Z1 ji dnes potvrdila. Na základě organizačních změn přechází Martin Mrnka z pozice generálního ředitele televize Z1 do dozorčí rady vlastníka licence akciové společnosti První zpravodajská. Zároveň na nejbližší valné hromadě opustí svoji pozici člena představenstva, uvedla mluvčí stanice Ivana Dubášová.

Dnes již bývalý šéf zpravodajské televize Z1 Martin Mrnka. Foto: archiv Digimedia

Mrnka v tiskovém prohlášení uvedl, že by rád poděkoval svému týmu, s nímž se podařilo během uplynulých let televizi Z1 rozjet a od loňského startu z ní vybudovat profesionální stanici, která si zakládá na seriózním a vyváženém zpravodajství. Zpravodajská televize na komerčním principu je standardem skoro ve všech evropských zemích a jsem rád, že jsme to byli právě my, kdo mohl tento standard do České republiky zavést, dodal Martin Mrnka.

Z televize Nova přichází Zdeněk Šámal (uprostřed), od kterého se hodně očekává. Foto: DigiZone.cz

Martinovi Mrnkovi patří velké poděkování za pětileté období, kdy na projektu zpravodajsko-publicistické televize pracoval. Byl hlavní postavou týmu, kterému se podařilo získat licenci ve složitém a dlouhém licenčním řízení a zároveň ve velmi krátkém období televizi rozjet a rok aktivně řídit. Tím významně napomohl příchodu digitalizace do České republiky, prohlásil Dušan Palcr ze skupiny J&T, která tuto stanici vlastní.

BRAND24

Cílem Zdeňka Šámala bude dosáhnout co nejvyšší efektivnosti vložených prostředků při zachování kvality vysílání. Šámal působil v devadesátých letech mimo jiné čtyři roky jako televizní zpravodaj v Rusku, v roce 2001 spoluvytvářel na Slovensku zpravodajský kanál TA3. Později, už jako ředitel zpravodajství ČT, zakládal zpravodajskou stanici ČT 24 a v době jeho funkce vznikl i sportovní kanál ČT 4. Do Z1 přechází z funkce šéfredaktora internetového zpravodajství televize Nova.

K TÉMATU: Ředitel Z1 Martin Mrnka má prý skončit, podle spekulací ho nahradí Zdeněk Šámal

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).