Hlavní navigace

Potvrzeno: Digi Sport zahájí vysílání v česko-slovenské lokalizované verzi

8. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
8. 6. 2010

Provozovatel satelitní služby Digi TV poprvé oficiálně potvrdil, že připravuje česko-slovenskou lokalizovanou verzi svého sportovního kanálu Digi Sport. Hlavním programovým tahákem nového programu by měly být přenosy anglické fotbalové Premier League. Společnost Digi Slovakia plánuje spuštění vlastního sportovního kanálu s technologickým zázemím na Slovensku. Přesný termín startu zatím není stanoven, potvrdila serveru DigiZone.cz Andrea Mišurová, marketingová manažerka společnosti Digi Slovakia, která provozuje satelitní a kabelovou televizi Digi TV na Slovensku.

K TÉMATU: Digi TV začala shánět zaměstnance pro sportovní kanál v Česku a na Slovensku

Sesterská společnost Digi TV, rumunská agentura Important Media House, zakoupila koncem loňského roku vysílací práva pro následující tři sezóny Premier League pro Českou republiku, Slovensko, Rumunsko a Maďarsko. V posledních dvou jmenovaných zemích už Digi TV provozuje sportovní kanály Digi Sport a Digi Sport 2. Na Slovensku podala společnost Digi Slovakia v polovině letošního května inzeráty, v nichž sháněla moderátory, střihače a zvukaře. Uzávěrka přihlášek vypršela 21. května.

ČTĚTE TAKÉ: Digi Sport v češtině? Měl by to těžké, shodují se zástupci sportovních kanálů

BRAND24

Podle nepotvrzených informací by měla česko-slovenská verze programu Digi Sport nabídnout také slovenskou fotbalovou Corgoň ligu. Stanice by měla odstartovat nejpozději do dvou měsíců, protože 14. srpna začíná nový ročník Premier League. Zatím není jasné, zda bude vysílat i prostřednictvím konkurenčních vysílacích platforem, Digi Slovakia si však zatím nepožádala ani o vysílací licenci. Přenosy Premier League v Česku a na Slovensku doposud nabízel placený kabelový a satelitní kanál Nova Sport, který se pokoušel s novým majitelem práv pro střední Evropu vyjednávat, ale zřejmě marně.

Budoucnosti přenosů Premier League pro české diváky se bude věnovat i páteční článek DigiZone.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).