Hlavní navigace

Potřebujete rozšířit příjem o DAB? Do prodeje přichází DigitRadio 110 IR

25. 2. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: TechniSat
DAB přijímačů koncipovaných jako rozšíření domácího audio-video řetězce na trhu moc není. Tuhle novinku tak ocení mnozí příznivci digitálního rozhlasu.

DigitRadio 110 IR (4760 Kč) se v Německu už několik týdnů prodává, na náš trh přichází nyní s českým návodem, ovšem bez lokalizace, a tudíž s „mezinárodním“ menu, resp. podporou. Ta mimo jiné zahrnuje němčinu a angličtinu a je zřejmé, že stejně jako v počítačových či televizních počátcích si musíme češtinu zasloužit vyšším zájmem, tedy vyššími odběry přístrojů.

DAB přijímač pro rozšíření nebo doplnění domácího audio-video (A/V) řetězce by měl mít dvě základní věci – nějaký digitální audio výstup a připojení externí antény. Obé DigitRadio 110 IR má. Tím prvním je digitální optický, tím druhým konektor běžné velikosti, do kterého rovnou zasunete kabel od anténního svodu.

K TÉMATU: TechniSat TechniRadio 1: „plasťák, co hraje jak zjednanej“

Berlínský veletrh IFA 2015 očima digitálního rádia

Technisat DigitRadio 250: plně digitální přijímač pro každého

Přijímač pro DAB+ a FM je vybaven barevným LCD TFT displejem s úhlopříčkou 8,1 cm (3,2") a je bez reproduktoru. Jeho provozní spotřeba je 3 W, v pohotovostním režimu si řekne o 0,89 W. Pracuje na frekvencích 174–240 MHz (Digital Band III, DAB, DAB+) a v případě FM (VKV) na 87,5–108 MHz. Do paměti uložíte deset analogových a deset digitálních stanic.

BRAND24

I když k dispozici není přímý příjem internetových stanic, je vybaven Wi-Fi (802.11 a/b/g/n, 2,4 i 5 GHz) pro napojení na Wi-Fi router, resp. domácí server, takže lze využít přehrávání internetových stanic přes něj.

Díky aplikaci MyDigitRadio se pak také můžete na DigitRadio 110 IR napojit ze zařízení s operačním systémem Android nebo iOS.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).