Hlavní navigace

Poslanci chtějí o novele jednat až po obědě. Důvod? Složitá procedura

10. 2. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 2. 2006

Poslanecká sněmovna změnila svůj dnešní program, třetí čtení novely zákona o rozhlasovém a televizním vysílání se přesunulo na odpoledne jako první bod. Změnu navrhl poslanec Miloslav Vlček (ČSSD), který v otázce po důvodu odpověděl: Dohodnutá není procedura, procedura je složitá, je na ní potřeba ještě pracovat. Na schůzi sněmovny bylo při hlasování o dnešním programu 126 poslanců. Nejprve hlasovali o tom, zda je uvedený důvod závažný – pro bylo 83 zákonodárců. Přesun na odpoledne schválilo 84 poslanců, tedy zhruba dvě třetiny z počtu přítomných.

Vinu za odkládání nese licence televize Prima a otázka regionálního vysílání na sdílených frekvencích v digitálním multiplexu. Server Česká média přibližuje zákulisí průtahů: Regionální TV i RTA, která část jejich vlastnických podílů sdružuje, trvají na dodržení licenčních podmínek, tedy na pokračování sdílení i v digitálním vysílání s argumentem právních jistot a nabídkou provozní nebo jiné dohody mezi vysilateli, nikoliv řešení zákonnou novelou, která poškozuje jednoho z vysilatelů. TV Prima naopak požaduje, aby zákon regionálním televizím zrušil licenční podmínky týkající se sdíleného vysílání. Podle informací Českých médií se dnes ráno sporná otázka přiblížila k dohodě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).