Hlavní navigace

Polští satelitní operátoři Cyfra+ a „n“ sfúzují. Vznikne služba nC+

4. 12. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Nový operátor počítá s výrazným navýšením počtu programů ve vysokém rozlišení. Svým klientům chce také nabídnout služby s přidanou hodnotou, jako je například video na vyžádání.

Na polském trhu se chystá významná změna na poli digitální satelitní televize. Tamní média informovala včera o blížící se fúzi satelitních operátorů Cyfra+ a „n“. Takto vzniklý operátor nC+ by měl mít přibližně dva a půl milionu zákazníků. Mediální skupina Canal+ v něm bude vlastnit 51 % akcií, společnosti UPC Polska připadne 17 % akcií. Canal + bude mít přednostní právo na odkoupení zbývajících 32 % akcií od Grupy TVN v horizontu tří až čtyř let od dokončení transakce.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Z Česka bude vysílat polský hudební kanál Stars.TV, získal satelitní licenci

Výkonným ředitelem operátora bude Julien Verley, dosavadní vicepresident Canal+ pro strategii a finance. Tato informace byla pro tamní média poměrně překvapivá, protože doposud bylo prezentováno, že se jím stane Markus Tellenbach, prezident TVN a společnosti ITI Neovision, která je operátorem satelitní služby n. Tellenbach se zaměří v nově vzniklém podniku na obchod skupiny TVN. Co se týká programové nabídky operátora, ta zatím odhalena nebyla. Stát se tak má příští rok.

ČTĚTE TAKÉ: Polská Tele 5 se dočkala vysílání v HD. Na satelitu se ale zatím neobjevila

Zástupci operátora se nechali slyšet, že čím dříve bude známá programová nabídka nC+, tím lépe. Nejdříve se tak ale stane na jaře roku 2013. Do té doby budou operátoři Canal+ a n prezentováni jako samostatné značky. Předplatitelé služby by zároveň měli získat přístup k množství sportovních a filmových práv. Canal+ v současné době vysílá v Polsku například T-Mobile Ekstraklasu, anglickou, španělskou a francouzskou fotbalovou ligu nebo přenosy z basketbalové NBA.

NAPSALI JSME: Polská televize uvažuje o existenci dvou samostatných zpravodajských kanálů

BRAND24

Počítáme s tím, že v naší nabídce dojde k výraznému nárůstu filmů, sportu a programů ve vysokém rozlišení. Zákazníci například neměli dříve společnou platformu pro fotbalovou Ligu mistrů a Premier League. To se změní. Klient nyní očekává od placené televize více, a to ať už jde o technologie nebo kvalitu příjmu. Spojení Canal+ a n povede ku prospěchu stávajících i nových zákazníků obou služeb, uvedl při této příležitosti prezident skupiny TVN Markus Tellenbach.

Zdroj: Wirtualnemedia.pl, media2.pl

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).