Hlavní navigace

Polsko chce v letech 2013 až 2014 rozjet další DVB-T sítě

26. 1. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
26. 1. 2012

Naši severní sousedé budou mít po ukončení procesu digitalizace k dispozici tři pozemní DVB-T multiplexy. V prvním jsou v současné době k dispozici kanály Telewizje Polska a stanice Eska TV, Polo TV a TTV (později se tu objeví ještě ATM Rozrywka), ve druhém pouze komerční stanice a třetí je určen veřejnoprávní televizi. Výstavba dalších sítí je naplánovaná až na roky 2013/2014.

ČTĚTE TAKÉ: Polská TVP spustí v DVB-T letos dva nové kanály a plánuje další

Plán na existenci pěti digitálních multiplexů představila Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji (KRRiT), polská obdoba tuzemské RRTV. Do nových digitálních sítí by se tak mohli dostat i někteří neúspěšní žadatelé z minulých let. Nejhlasitějším z nich je pravděpodobně TV Trwam. Tu je možné přirovnat například k české TV Noe. Mezi svými diváky za vstup do DVB-T dlouhodobě lobbuje a založila také iniciativu, do níž se zapojili mimo jiné i církevní hodnostáři a posluchači sesterského Radia Maryja.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).