Hlavní navigace

Polsko chce rozjet za měsíc celoplošné testy multiplexu 1

19. 3. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
19. 3. 2012

Polský telekomunikační operátor Emitel, tamní obdoba Českých Radiokomunikací, se připravuje na masivní expanzi svého digitálního pozemního multiplexu 1, která má skončit před fotbalovým Eurem. To se bude konat letos kromě této země také na Ukrajině. Jak informovala zpravodajská agentura Newseria, testy tohoto způsobu šíření na celostátní bázi mají začít již za měsíc.

ČTĚTE TAKÉ: Konec prvních analogových vysílačů v Polsku až příští rok? Není to vyloučeno

BRAND24

Chceme využít významných událostí k tomu, abychom divákům ukázali, že jsme nejen schopni digitalizovat, ale přinášet také nové technologie. Takovým rozhodnutím je například možnost přinést našim divákům v HD rozlišení fotbalové Euro na kanálech TVP 1 a TVP 2, řekl Newserii šéf veřejnoprávní Telewizje Polska (TVP) Juliusz Braun. Pozemně chce TVP zprostředkovat v HD kvalitě také letní olympiádu v Londýně. Před rokem jsme byli, co se digitalizace týká, na úplném konci. V tuto chvíli je tomu přesně naopak, dodal Braun.

Server DigiZone.cz bude polskou digitalizaci nadále sledovat a informovat vás o dalším vývoji.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).