Hlavní navigace

Polské komerční rozhlasové stanice chtějí dostat do DVB-T i video

1. 7. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
1. 7. 2008

Největší polská komerční rádia se chtějí stát v budoucnu součástí tamního pozemního digitálního vysílání. Zajímavostí je, že nechtějí nabízet v DVB-T pouze zvuk, ale také video. Rozhlasové stanice mají v úmyslu lobovat za přítomnost v multiplexech. Jde poměrně o překvapivý krok, protože až donedávna něco takového nebylo v plánu. Ke změně rozhodnutí však došlo po oznámení Polského rozhlasu, že je o příjem jeho signálu prostřednictvím DVB-T signálu nečekaně zvýšený zájem.

Tipy C

Komerční stanice se kvůli tomuto kroku dokonce semknuly do dvou uskupení, jež je bude také zastupovat na poli mobilní digitální televize DVB-H. První z nich se jmenuje Broker FM, které sdružuje stanice RMF FM, RMF Classic a RMF Maxxx a druhé Eurozet. Tam patří RadioZet, Planet FM, AntyRadio a Radio Plus). V Polsku se v současné době vysílá jak v kompresi MPEG-2, tak i novější MPEG-4, a to hned v několika lokalitách. Jde např. o Varšavu, Zagań nebo Poznań. Ve většině digitálních oblastí je šířen signál veřejnoprávního multiplexu TVP.

Zdroj: připraveno s využitím serveru Satkurier.pl

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).