Hlavní navigace

Polská televize spustí hybridní HbbTV ještě před Eurem, ČT s ní také finišuje

6. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Česká televize slibuje start vlastní HbbTV na přelom dubna a května, nabídne teletext HD a aplikaci k hokejovému šampionátu.

Hybridní vysílání ve standardu HbbTV hodlá ještě přes evropským fotbalovým šampionátem zahájit polská veřejnoprávní televize TVP. Služba bude k dispozici společně s programem TVP 1 HD v zemském digitálním vysílání a na satelitu. Ještě před startem Eura 2012, které pořádá právě Polsko společně s Ukrajinou, rozšíří Polská televize pokrytí svého veřejnoprávního multiplexu na víc než 90 procent populace a zařadí do něj první dva programy v HD kvalitě.

BRAND24

K TÉMATU: Česká televize to s hybridní televizí myslí vážně. Budou mít diváci zájem?

Fotbalové Euro začíná 8. června a trvat bude do 1. července. Ačkoli Polská televize zajistí přenosy z šampionátu v HD kvalitě, Česká televize, která k Euru zakoupila vysílací práva, ho nabídne pouze ve standardním rozlišení obrazu. Právě ČT ale v současné době podobně jako TVP finišuje přípravy na spuštění vlastních aplikací hybridní HbbTV. „Zatím můžu prozradit to, že plánujeme spuštění na přelomu dubna a května – teletext HD a velmi jednoduchou sportovní aplikaci na MS v hokeji,“ řekla serveru DigiZone.cz výkonná ředitelka divize Nová média ČT Pavlína Kvapilová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).