Hlavní navigace

Podzimní schéma České televize oživí První republika, Soudce AK a Trapný padesátky

25. 7. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Karel Choc
UVNITŘ PREZENTACE – Česká televize představila na tiskové konferenci programové plány na letošní podzim.

Na úvod tiskové konference upozornil generální ředitel České televize Petr Dvořák, že původní dramatická a zábavná tvorba činí až čtyřicet procent programu. Hlavním tahákem podzimního programového schématu jsou tři premiérové seriály. Dva z nich se týkají druhé řady První republiky a Soudce AK, plnou novinkou je komediální seriál Trapný padesátky.

ČTĚTE TAKÉ: Prima na podzim: nové seriály i pokračování těch stávajících

Podzim na Nově: Čtvrtá řada Tvojí tváře, docu reality Malé lásky nebo druhá série Policie Modrava

Podzim na TV Barrandov: seriál Sousedé, volební speciál nebo soutěž Roztoč to!

Nové tváře První republiky

Děj druhé řady První republiky se posouvá o osm let do roku 1928 a mezi novými tvářemi se objeví Anna Fialová a Brigita Cmuntová v rolích dcer Jaroslava a Kláry Valentových, dále třeba Stanislav Majer nebo Vladimír Polívka. Režisér Biser Arichtev slibuje dynamičtější a akčnější děj jednotlivých epizod.

Na přípravě druhé řady seriálu Soudce AK se podíleli hned čtyři režiséři – Robert Sedláček, Bohdan Sláma, Radim Špaček a Petr Marek, kteří se při přípravě nových epizod většinou inspirovali skutečnými kriminálními případy. Hlavní postava Adam Klos je již soudcem trestního práva a věnuje se tak těm nejzávažnějším trestným činům.

Úplnou novinkou pak je komediální seriál Trapný padesátky, který podle předlohy spisovatelky Ireny Obermannové zpracoval režisér Michal Vajdička. Dvanáctidílný seriál sleduje osudy tří hereček, Aleny Mihulové, Kláry Melíškové a Pavly Tomicové, jejichž postavy Mia, Anča a Ema se přesvědčí, že v padesáti teprve začíná ten „pořádný mejdan“.

Zábava v podobě zdravotního testu národa

Na poli zábavy přináší podzimní programové schéma dva původní formáty. Prvním z nich je Zdravotní test národa, kterým provede moderátor Dalibor Gondík. Pořad má ambici podat zprávu o skutečném zdravotním stavu tuzemské populace.

V nových dílech se vrátí i zábavná show Tajemství těla, jehož studio navštíví renomovaní čeští lékaři a další odborníci, kteří se budou věnovat „všem aspektům fungování lidského organismu“. Pořad kreativního producenta Michala Reitlera budou moderovat Petr Vacek a Martin Dejdar.

Dokumenty o dětech i vězních

Na podzim nabídne Česká televize hned třináct nových dokumentárních seriálů a cyklů. Jedním z nich je projekt režisérky Olgy Špátové Rodiče napořád, který sleduje těžké osudy dětí bez rodičů. Režisérka tak porovnává své šťastné dětství s osmi tisíci dětí, které podobné štěstí neměly.

BRAND24

ZAHRANIČNÍ AKVIZICE: Podzimní nadílka České televize přinese i dlouho očekávaný seriál Victoria

Seriál Uzamčený svět se věnuje teplické věznici a sleduje vězně, kteří se do podobného prostředí dostali poprvé a kvůli nedbalosti, nepozornosti nebo souhrou nešťastných náhod. Pokračuje i docusoap Světský o životě cirkusáků, dokumentární seriál Patrola sleduje obránce našeho národa a Život ve vzduchu mapuje denní chod letiště. Historii se budou věnovat cykly Čechoslováci v gulagu a šestnáctidílné Příběhy 20. století věnované období normalizace. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).