Hlavní navigace

Podvodníci vybírají jménem UPC zálohy za nové set-top-boxy a telefony

7. 5. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
7. 5. 2010

Čtyřtisícovou zálohu za nový kabelový set-top-box nebo telefon vybírají od důvěřivých zákazníků společnosti UPC podvodníci, kteří se vydávají pracovníky této firmy. Podle mluvčího české pobočky UPC Františka Maliny zatím tímto způsobem vylákali peníze od necelých deseti zákazníků. Tvrdí, že UPC bude měnit televizní set-top.boxy a telefony a za tímto účelem vybírají na místě vratnou zálohu, přiblížil mluvčí.

PODOBNÝ PŘÍPAD Z LOŇSKA: Podvodníci chtějí zneužít loga a jména společnosti UPC

BRAND24

Podle Maliny jde o podvod, společnost nikdy na příjmová zařízení nevybírala žádné zálohy v hotovosti. Skuteční zástupci UPC se navíc musí při kontaktu s domácnostmi prokazovat platným průkazem, jehož pravost, stejně jako oprávněnost návštěvy, lze ověřit na Klientském centru UPC, tel. 241 005 100, konstatuje mluvčí. Společnost proto prosí veřejnost o co nejvyšší opatrnost. Podezřelé chování lze rovněž hlásit Policii České republiky, dodal.

Podvodníci jsou podle informací UPC dva a požadovaná částka na „zálohu“ se může případ od případu lišit. Zákazníkům tvrdí, že se jim následně ozve klientské centrum, aby potvrdilo výměnu zařízení a sdělí přesný termín. Chtějí přitom vidět klientskou smlouvu a doklad o zaplacení služby, přičemž působí velmi důvěryhodně. Všechny dosavadní případy podvodů se soustředily jen na Prahu, UPC ale nevylučuje, že k podobným případům může dojít i v jiných městech.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).