Hlavní navigace

Podaří se Disney Channelu stát nejoblíbenější dětskou stanici v Česku?

12. 9. 2009
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: 322915
TÝDENNÍ REVIZE - Dětský kanál Disney Channel vstupuje do České republiky 19. září, kdy nahradí vysílání stanice Jetix. Jeho plány rozhodně nejsou malé. Chce se stát nejoblíbenější dětskou stanicí v Česku. Na to, jak se mu bude dařit, si budeme muset počkat, ale s celosvětovými hity Muzikál ze střední, Hannah Montana nebo Jonas to určitě nebude boj marný. Česko-slovenské MTV získalo satelitní licenci od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání a hudební televize musiq1 pronikla na český trh.

Disney se představil české veřejnosti

Společnost Walt Disney na čtvrteční tiskové konferenci představila kanál Disney Channel i za účasti viceprezidenta a generálního ředitele Disney Channels pro střední a východní Evropu Macieje Brala. Program nahradí stanici Jetix již 19. září. Bral konstatoval, že tento program je na světě jednou z vedoucích značek, co se týká vysílání pro děti a rodiny a do konce roku by měl zasáhnout na 60 milionů domácností. Disney Channel by měl do konce roku ve střední Evropě zasáhnout na 30 milionů domácností. Našim cílem je vytvořit obsah, který se vztahuje na celý svět. Jeho smyslem je zasáhnout děti i rodiny. Je důležité, aby ho mohli sledovat společně, uvedl Bral. Cílem kanálu je tedy mířit hlavně na rodinu a dodal, že Disney Channel bude klást velký důkaz na kvalitu, a to především kvůli rodičům, kteří nechávají děti u obrazovky. Chceme, aby se děti ve vysílání viděly a pozitivně byla zobrazena jejich společnost, řekl viceprezident Disney Channels. Výborným příkladem je podle něj např. Muzikál ze střední.

High School Musical

Hlavním tahákem vysílání Disney Channelu bude určitě trojice filmů High School Musical. Foto: Disney

Lukáš Polák: Disney prozradil podrobnosti o startu v České republice
Lukáš Polák: Podívejte se na fotogalerii seriálů a filmů Disney Channelu

Česko-slovenské MTV získalo satelitní licenci

Hudební kanál MTV pro Českou a Slovenskou republiku už může zahájit vysílání prostřednictvím družice. Na své posledním zasedání o tom rozhodla Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Server DigiZone.cz o tom informovala její předsedkyně Kateřina Kalistová a informaci potvrdila mluvčí Novy Michaela Fričová. Společnost CET 21 získala licenci na období 12 let. MTV bude dostupné výhradně přes satelit, v kabelových rozvodech a prostřednictvím IPTV. Zemské digitální vysílání neplánuje. Vysílat bude od začátku 24 hodin denně a na zajímavé programy se mohou těšit především mladší divácké ročníky. Kromě hudby tuzemských i zahraničních zpěváků a kapel na ně čekají i zábavné programy, reality show nebo seriály, uvedla Nova nedávno na svém zpravodajském serveru tn.cz. Podrobnosti nemůžu v tuto chvíli sdělit, dodala pro DigiZone.cz Fričová. Na českém internetu je už možné také najít neoficiální webové stránky hudebního kanálu MTV. Zájemci ho najdou na snadno zapamatovatelné adrese www.mtvczech.info.

MTV.TV web 2009

Lukáš Polák: Česko-slovenské MTV získalo satelitní licenci
Lukáš Polák: České MTV má už i svůj neoficiální web

Slovenská Musiq1 expandovala do České republiky

Slovenská hudební televize musiq1 prozradila své plány v České republice. Kanál se chce, pokud možno, přiblížit také českému divákovi. Pokračují jednání s internetovou televizí Bedna.TV o zařazení jejich dalších formátů. Ve vysílání by se měl také objevit český moderátor, a to v relaci musiq1 News. Objevovat se tu však bude prozatím jen jednou za týden. Od 10. září máme v Praze stálý výrobní štáb, v dlouhodobém horizontu plánujeme také československý televizní projekt, uvedl pro Mediálne.sk generální ředitel stanice Marek Řehůřek. V tuto chvíli však nechtěl prozrazovat bližší informace. Prioritou je v tuto chvíli pro musiq1 pokrytí hlavního města a velkých měst a postupně se dostávat do dalších oblastí, až bude dosaženo celoplošného pokrytí (kabel, IPTV). Jednání s dalším operátory už probíhají. Do své nabídky ho už zařadil např. největší kabelový operátor u nás, společnost UPC Česká republika, a to společně s kanálem History Channel v SD verzi.

Musiq1 screenshot

Ukázka z vysílání hudební televize musiq1. Foto: Lukáš Polák, DigiZone.cz

Lukáš Polák: Hudební TV musiq1 promluvila o plánech v České republice
Juraj Koiš: UPC dnes zařazuje History Channel a musiq1 do své digitální nabídky

Stručně

Pražská rocková stanice Rádio Beat, která se může pochlubit poslechovostí 160 tisíc lidí denně, získala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) satelitní licenci. V praxi to znamená, že Beat může ukončit kódování svého signálu prostřednictvím družice Astra 23,5 st. východně a přejít na nekryptované vysílání.

Lukáš Polák: Rádio Beat přestane na satelitu kódovat, má totiž licenci

Satelitní platforma CS Link, si nechala na posledním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) zaregistrovat nové kanály. Konkrétně jde o Sport2, HBO 2, Cinemax, National Geographic Channel – Poland, NAT GEO WILD, Jetix (Disney Channel) a Animal Planet. Skylink už pak udělal konkrétní krok, v testovacím módu zařadil program myZen.tv.

Lukáš Polák: Satelitní CS Link může zařadit další stanice
Lukáš Polák: Satelitní Skylink se nečekaně obohatil o nový HDTV kanál

Slovenská digitalizace - maskot

Na Slovensku začala ve čtvrtek informační kampaň k přechodu z analogového na digitální terestrické vysílání. Naši východní sousedé však přitom ještě stále nemají jasno ani v tom, jaký se bude používat kompresní formát. Známy nejsou ani termíny zapínání DVB-T či naopak vypínání analogu.

Lukáš Polák: Na Slovensku začíná digikampaň, zatím bude všeobecná

BRAND24

Soft erotický kanál Penthouse HD, který vysílá prozatím nekódovaně prostřednictvím satelitu Eurobird 9 na pozici 9 st. východně, přešel do další testovací fáze svého vysílání. V něm se objevila řada nových filmů natočených především v letošním roce. Novinkou je také zařazení loga stanice do pravého dolního rohu obrazovky.

Lukáš Polák: Penthouse HD spustil web, zařadil nové filmy a stále nekóduje

Jaká je podle vás nejzásadnější událost tohoto týdne?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).