Hlavní navigace

Počítačová hra paroduje Radu ČRo. Radní v ní střílí po Radiu Wave

16. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
16. 2. 2009

UVNITŘ OBRÁZEK Počítačovou hru, v níž členové Rady Českého rozhlasu sestřelují Radio Wave, spustili zástupci iniciativy Pro Wave, která se snaží o návrat Radia Wave do FM vysílání. Na stránkách www.zabijsvoje­radio.cz je k dispozici také video, kde je Wave sestřelován samopalem. Celý web směřuje k dalšímu happeningu, který se uskuteční ve středu 25. února před dalším zasedáním Rady ČRo a bude se jmenovat trefně „Vítězný únor nad Radiem Wave“, sdělilo sdružení.

Pořadatelé vyzvali, aby zájemci o účast na happeningu přinesli na demonstraci nefunkční rádia. Co s nimi zamýšlí dělat, je nejasné. Nelze ale vyloučit i tvrdší zacházení s vysloužilými spotřebiči. Na serveru www.zabijsvoje­radio.cz se totiž objevilo šokující video, kdy rádio s logem Wave neznámý člověk rozstřílí samopalem, upozorňuje sdružení Pro Wave.

Tipy C

Kromě stránky www.zabijsvoje­radio.cz zástupci sdružení Pro Wave spustili také internetový dotazník, který umožní zmapovat vnímání veřejnoprávní stanice pro mladé mezi rozhlasovými posluchači. Podklady z dotazníku chce sdružení Pro Wave využít v dalším jednání o návratu Radia Wave do analogového vysílání.



Titulní strana webu „Zabij své rádio“, který zprovoznilo občanské sdružení Pro Wave

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).